EN

Mussoliniho holič a další příběhy malých postav velkých dějin

a další příběhy malých postav velkých dějin

Graeme Donald


Historie není jen soubor notoricky známých příběhů významných osobností. Ve skutečnosti se doslova hemží zapomenutými a neopěvovanými postavami, jejichž někdy plánované, někdy neúmyslné skutky měly dalekosáhlé následky. A pak tu jsou činy, za nimiž sice stojí proslulí velikáni, ale o kterých se v hodinách dějepisu z nejrůznějších důvodů neučí. O tom všem pojednává tato nesmírně zábavná publikace.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Mussolini's Barber: And Other Stories of the Unknown Players Who Made History Happen
Počet stran 248
EAN 9788020424457
Datum vydání 14.06.2019
Věk od 15
Formát 140x210 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,383
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Historie není jen soubor notoricky známých příběhů významných osobností. Ve skutečnosti se doslova hemží zapomenutými a neopěvovanými postavami, jejichž někdy plánované, někdy neúmyslné skutky měly dalekosáhlé následky. Osudy jiných statistů zase poznamenaly velké dějiny způsobem, že z toho jde hlava kolem. A pak tu jsou činy, za nimiž sice stojí proslulí velikáni, ale o kterých se v hodinách dějepisu z nejrůznějších důvodů neučí.

O tom všem pojednává tato nesmírně zábavná publikace. Seznámíte se v ní kupříkladu s titulním Mussoliniho holičem, jenž znal nejostudnější tajemství svého vysoce postaveného zákazníka; s hercem a hlasatelem, který za druhé světové války podle všeho namluvil některé z  nejslavnějších projevů Winstona Churchilla; se šťastlivcem, jenž přežil výbuchy atomových bomb v Hirošimě i Nagasaki; nebo třeba s vrahem muže, který spáchal atentát na prezidenta Lincolna. A tím to zdaleka nekončí!

Vydejte se s námi do zákulisí novodobé historie a odhalte zcela nové stránky zdánlivě dobře známých událostí.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM