EN

Moderní české dějiny

František Emmert


Čtivě napsaná a přehledně strukturovaná kniha, určená zdaleka ne jen pro studenty. Přináší ucelený obraz moderních českých dějin, od éry mladočeské politiky v závěrečné fázi existence Rakousko-Uherska až po vstup samostatné České republiky do Evropské unie. Vysvětluje klíčové události a výstižně charakterizuje jednotlivé časové periody. Vedle uspořádaných faktů a velkého množství dobových fotografií, přehledů a dokumentů obsahuje srozumitelný výklad historických událostí ve vzájemných souvislostech.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Moderní české dějiny
Počet stran 296
EAN 9788020454980
Datum vydání 07.11.2019
Věk od 15
Formát 221x264 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 1,333
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Čtivě napsaná a přehledně strukturovaná kniha, určená zdaleka ne jen pro studenty. Přináší ucelený obraz moderních českých dějin, od éry mladočeské politiky v závěrečné fázi existence Rakousko-Uherska až po vstup samostatné České republiky do Evropské unie. Vysvětluje klíčové události a výstižně charakterizuje jednotlivé časové periody. Vedle uspořádaných faktů a velkého množství dobových fotografií obsahuje srozumitelný výklad historických událostí ve vzájemných souvislostech.

Díky osobitému stylu autora je text vysoce odborný a přitom vstřícný ke čtenáři. Součástí publikace jsou rovněž chronologické přehledy a přepisy významných dokumentů.

Výsledkem je poutavé knižní dílo, které skvěle plní úlohu historické učebnice, ale ocení ho také milovníci literatury faktu i napínavého čtení.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
František Emmert

František Emmert

František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatury faktu. Ve svém díle se věnuje především českým dějinám dvacátého století. Některé jeho tituly byly vydány opakovaně nebo přeloženy do cizích jazyků. Uvedl se beletrizovaným souborem příběhů Češi ve wehrmachtu. Mezi jeho nejúspěšnější tituly patří Rok 1968 v Československu, Sametová revoluce či Václav Havel. V roce 2009 získal prestižní hlavní cenu E. E. Kische za knihu Osudové osmičky v našich dějinách. Žije v Brně, je ženatý a má dvě děti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM