EN

Jod a štítná žláza

Jarmila Čeřovská


Cílem publikace je upozornit na fakt, že stále existují skupiny obyvatel ohrožené jodovým deficitem, které je vzhledem k potenciálním závažným následkům pro jejich organismus nezbytné aktivně vyhledávat. Autoři se zabývají současným stavem saturace jodem jak ve světě, tak i u nás, a uvádějí přehled opatření, která by měla přispět ke zlepšení jodace jedlé soli i její distribuce a k optimalizaci jejího přívodu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 52
EAN 9788020433022
Datum vydání 01.04.2014
Věk od 18
Formát 140x200 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Edice Aeskulap
Hmotnost 0,088
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Cílem publikace je upozornit na fakt, že stále existují skupiny obyvatel ohrožené jodovým deficitem, které je vzhledem k potenciálním závažným následkům pro jejich organismus nezbytné aktivně vyhledávat.

Autoři se zabývají současným stavem saturace jodem jak ve světě, tak i u nás, a uvádějí přehled opatření, která by měla přispět ke zlepšení jodace jedlé soli i její distribuce a k optimalizaci jejího přívodu. Důležitou součástí knížky je stať věnující se saturaci jodem v období těhotenství. Probrána jsou rovněž rizika nadměrného přívodu jodu, zejména u pacientů s autoimunitním postižením štítné žlázy. Dále jsou zde uvedeny výsledky rozsáhlého epidemiologického průzkumu populace v ČR, který probíhal na počátku 90. let minulého století, v kontextu s aktuálním stavem zásobení jodem v letech 2012–2013.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM