EN

Islámskému státu na dostřel I.

Lenka Klicperová


Novinářky Lenka Klicperová a Markéta Kutilová popisují svou cestu do syrského města Kobaní. Kobaní se stalo Stalingradem Blízkého východu, bylo to město, jež se jako první dokázalo dostat ze spárů teroristů z Islámského státu. Ve své knize doprovázené sugestivními fotografiemi líčí příběhy statečných, nezlomných lidí žijících v troskách svých domů či bojujících na frontě nedaleko pozic IS. Zasvěcený doslov politologa Tomáše Kaválka zasazuje text do širšího kontextu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Islámskému státu na dostřel I.
Počet stran 128
EAN 9788020439659
Datum vydání 01.11.2015
Věk od 15
Formát 142x212 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,268
Typ Kniha
Vazba měkké desky z kartonu

Válka, Islámský stát, únos, mučení, vraždění, oranžový hábit, znásilnění, bombardování, uprchlíci... a strach. To jsou slova, která vytanou na mysli asi každému ve spojení se syrským konfliktem. A napadala i novinářky Lenku Klicperovou a Markétu Kutilovou, když si začaly pohrávat s nápadem odjet do Sýrie s cílem dostat se až do Kobaní. Města, jež se stalo Stalingradem Blízkého východu, města, jež se jako první dokázalo dostat ze spárů teroristů z Islámského státu.

Byly první české novinářky, které Kobaní navštívily od dobytí města, a ve své knize doprovázené sugestivními fotografiemi líčí příběhy statečných, nezlomných lidí žijících v troskách svých domů či bojujících na frontě nedaleko pozic Islámského státu. Zasvěcený doslov politologa Tomáše Kaválka zasazuje text do širšího kontextu.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Lenka Klicperová

Lenka Klicperová

Novinářka a fotografka. Začínala jako zpravodajka, od roku 2004 do roku 2018 řídila časopis Lidé a Země. Pracovala v mnoha afrických zemích, od Angoly přes Namibii, Nigérii, Tanzanii, Keňu, Etiopii, Mali, Burkinu Faso, Čad, Niger či Demokratickou republiku Kongo. Několikrát navštívila jako reportérka Afghánistán. Dostala se také do Somálska sužovaného několik dekád trvající válkou. Od roku 2014 se soustřeďuje na problematiku války s Islámským státem v Iráku a Sýrii. Podílela se na tvorbě několika dokumentů (Slzy Konga, Latim – Obřezané, Iráčanky, Ženy v zemi Tálibánu, Nezlomené) a řady televizních reportáží. Je nositelkou mnoha cen a nominací v soutěži Czech Press Photo – jak za fotografie, tak za videotvorbu. Spolupracuje s mnoha českými médii, zejména s časopisem Reflex a pořadem Reportéři ČT. Věnuje se také přednáškové činnosti – pro veřejnost, ale působí také na Univerzitě Hradec Králové. Je také šéfredaktorkou časopisu Prima ZOOM. Je spoluautorkou knih Islámskému státu na dostřel I. a II. a knihy Ve válce.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM