EN

Emoce v medicíně II a III

Emoce v životním stylu člověka. Úzkost, stres a životní styl

Cyril Höschl


Jedním z nejúžasnějších témat, jež procházejí celou medicínou, našimi životy i dějinami, jsou bezesporu emoce. Na celostátních kongresech České lékařské akademie s názvem „Emoce v medicíně“, jež se konaly v letech 2011 a 2012, byly prosloveny pozoruhodné přednášky, dotýkající se emocí v různých lékařských oborech z rozličných pohledů. Vzhledem k mimořádnému zájmu publika o tato témata se autoři – editoři této knihy – rozhodli zpracovat obsah setkání knižně a zpřístupnit jej tak širší odborné veřejnosti.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 196
EAN 9788020433404
Datum vydání 13.01.2015
Věk od 15
Formát 163x239 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,469
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Jedním z nejúžasnějších témat, jež procházejí celou medicínou, našimi životy i dějinami, jsou bezesporu emoce.

Na celostátních kongresech České lékařské akademie s názvem „Emoce v medicíně“, jež se konaly v letech 2011 a 2012, byly prosloveny pozoruhodné přednášky, dotýkající se emocí v různých lékařských oborech z rozličných pohledů. Vzhledem k mimořádnému zájmu publika o tato témata se autoři – editoři této knihy – rozhodli zpracovat obsah setkání knižně a zpřístupnit jej tak širší odborné veřejnosti. Široký záběr a sestava velmi různorodých autorů, povětšinou předních odborníků a všeobecně známých osobností, činí tuto knihu atraktivní pro všechny lékaře a mediky bez rozdílu zaměření.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Cyril Höschl

Cyril Höschl

Prof. MUDr. Cyril Höschl, DrSc., FRCPsych (*1949) je český psychiatr, popularizátor vědy a univerzitní profesor. Působí na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, kde byl po revoluci v roce 1989 prvním svobodně zvoleným děkanem a 30 let přednostou Kliniky psychiatrie a lékařské psychologie. Je zakladatelem a dlouholetým bývalým ředitelem Národního ústavu duševního zdraví v Klecanech, dříve Psychiatrického centra Praha. Zabývá se především biologickou psychiatrií, psychofarmakologií a psychoneuroendokrinologií. Je autorem mnoha odborných i popularizujících knih a článků o duševním zdraví i společenských otázkách. Byl prezidentem Evropské psychiatrické asociace (EPA, 2007–2008) a Federace evropských lékařských akademií (FEAM, 2008–2009). Je zakládajícím členem Učené společnosti ČR a nositelem ocenění Česká hlava (2008). V roce 2023 obdržel Cenu Arnošta Lustiga za odvahu a statečnost, lidskost a spravedlnost. Jeho ženou je akademická malířka Jitka Štenclová, má čtyři děti a jedenáct vnoučat.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM