EN

Dieta a nutriční opatření u chorob ledvin

Olga Mengerová


Monografie, jejíž téma je velice aktuální a dosud nebylo v našem písemnictví takto komplexně a podrobně zpracováno, podává podrobný přehled vědomostí o prolínání poškození ledvin a následných metabolických poruchách s dietologií ledvinových onemocnění. Autoři zúročují třicetileté zkušenosti s vyšetřováním, léčbou a výzkumem u nefrologických nemocných v souvislosti s možnostmi léčebných dietologických přístupů.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 354
EAN 9788020422088
Datum vydání 01.02.2011
Věk od 15
Formát 165x240 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Edice Aeskulap
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Monografie, jejíž téma je velice aktuální a dosud nebylo v našem písemnictví takto komplexně a podrobně zpracováno, podává podrobný přehled vědomostí o prolínání poškození ledvin a následných metabolických poruchách s dietologií ledvinových onemocnění.

Autoři zúročují třicetileté zkušenosti s vyšetřováním, léčbou a výzkumem u nefrologických nemocných v souvislosti s možnostmi léčebných dietologických přístupů.

Publikace je určena především nefrologům a nutričním pracovníkům ale poučení v ní najdou také internisté, praktičtí lékaři a zdravotní sestry na nefrologických pracovištích a dialyzačních odděleních jakožto i lékaři získávající specializaci v oboru nefrologie.

Text je rozčleněn do 2 celků - část nefrologická podává podrobný přehled patofyziologie, kliniky nefrologických onemocnění a průvodních metabolických změn, část dietologická detailně popisuje možnosti moderní dietologie jak tato onemocnění příznivě ovlivnit.

Je tudíž předpokladem, že kniha bude přínosem nejen pro klinickou nefrologickou praxi ale i pro postgraduální vzdělávání v oboru.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM