EN

Antibiotika v primární péči

Václava Adámková


Kniha přináší charakteristiku základních skupin antibiotik, které lze použít v primární péči, spolu s přehledem rezistence. Samostatná kapitola se věnuje laboratorní diagnostice nejčastějších infekčních chorob v ordinaci praktického lékaře. Dále jsou zařazeny nejčastější infekce podle systémů, kde je vždy popsána etiologie jednotlivých nozologických jednotek, doporučeno laboratorní vyšetření a vhodná terapie. Kniha je koncipována jako příručka pro každodenní praxi a je určena pro praktické lékaře.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 216
EAN 9788020452474
Datum vydání 18.04.2019
Věk od 18
Formát 166x241 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,426
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Infekční choroby jsou častou příčinou nemocnosti v ordinacích praktických lékařů napříč celým věkovým spektrem. Jsou-li bakteriálního původu, pak lze k léčbě použít antibiotika. Vzhledem k narůstající rezistenci bakteriálních původců k antibiotikům nejenom v nemocnicích, ale i v komunitě, je třeba znát jak tyto mechanismy, tak principy antibiotické terapie.

Kniha přináší charakteristiku základních skupin antibiotik, které lze použít v primární péči, spolu s přehledem rezistence. Samostatná kapitola se věnuje laboratorní diagnostice nejčastějších infekčních chorob v ordinaci praktického lékaře. Dále jsou zařazeny nejčastější infekce podle systémů, kde je vždy popsána etiologie jednotlivých nozologických jednotek, doporučeno laboratorní vyšetření a vhodná terapie.

Kniha je koncipována jako příručka pro každodenní praxi, tzn. přehledný text a doprovodné tabulky jsou součástí každé kapitoly. Kniha je určena pro praktické lékaře pro děti a dorost a pro praktické lékaře pro dospělé.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM