EN

Anestezie a pooperační péče v hrudní chirurgii

Pavel Michálek


První ryze česká monografie na dané téma vychází díky úzké součinnosti odborníků dvou největších univerzitních pracovišť anesteziologie a intenzivní medicíny v ČR - KARIM 2. LF UK a FN Motol a KARIM 1. LF UK a VFN. Obsahuje současné aktuální postupy v podávání anestezie a poskytování intenzivní péče po výkonech v hrudní chirurgii u dospělých i dětských pacientů, včetně transplantací plic z pohledu anesteziologa-intenzivisty a hrudního chirurga.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 464
EAN 9788020437556
Datum vydání 01.04.2016
Věk od 15
Formát 180x250 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Edice Aeskulap
Hmotnost 1,081
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

První ryze česká monografie na dané téma vychází díky úzké součinnosti odborníků dvou největších univerzitních pracovišť anesteziologie a intenzivní medicíny v ČR – KARIM 2. LF UK a FN Motol a KARIM 1. LF UK a VFN. Obsahuje současné aktuální postupy v podávání anestezie a poskytování intenzivní péče po výkonech v hrudní chirurgii u dospělých i dětských pacientů, včetně transplantací plic z pohledu anesteziologa-intenzivisty a hrudního chirurga. Čtenářům poskytne ucelený obraz o postupech, technikách, potřebném vybavení i osobních zkušenostech autorů publikace.

Úvodní část knihy je věnována historii hrudní chirurgie a anestezie, anatomii respiračního systému, fyziologii a patofyziologii ventilace, onemocněním respiračního systému, vyšetřovacím metodám včetně předoperační rozvahy, technikám separace plic, obecným principům vedení anestezie u výkonů v hrudní dutině a základům fibrobronchoskopie v perioperační péči.

Druhá, speciální část se týká samotné anestezie u jednotlivých výkonů, jako jsou např. plicní resekce, lobektomie, pneumonektomie, volum-redukční chirurgie plic, operace bronchopleurální píštěle, video-asistované hrudní výkony, transplantace plic, výkony na průdušnici, jícnu a mediastinu, výkony intervenční bronchologie a hybridní výkony. Ve třetí části se autoři zabývají pooperační péčí – jejími obecnými zásadami, komplikacemi a léčbou akutní a chronické bolesti po hrudních výkonech.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM