EN

Alanova válka 2 - Podle vzpomínek Alana

Emmanuel Guibert


Konec druhé světové války v Československu sledujeme udivenýma očima mladého amerického vojáka v dalším pokračování úspěšné komiksové trilogie.
Druhý díl biografického románu, sugestivně vykresleného podle vzpomínek amerického veterána Alana Copea, má pro české čtenáře zvláště přitažlivý moment. Po vylodění v Normandii v únoru 1945 postupuje Alanova jednotka přes válkou vyčerpanou Evropu až do Plzně a z ní co nejrychleji do květnové Prahy zježené barikádami a přízračně světélkujícími ohni.

Detailní informace

Žánr komiks
Ilustrátor Emmanuel Guibert
Jazyk čeština
Počet stran 96
EAN 9788086283821
Datum vydání 10.05.2010
Věk od 12
Formát 165x240 mm
Nakladatelství Meander
Hmotnost 0,319
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

"Druhý díl biografického románu, sugestivně vykresleného podle vzpomínek amerického veterána Alana Copea, má pro české čtenáře zvláště přitažlivý moment. Po vylodění v Normandii v únoru 1945 postupuje Alanova jednotka přes válkou vyčerpanou Evropu až do Plzně a z ní co nejrychleji do květnové Prahy zježené barikádami a přízračně světélkujícími ohni. Potom, co generál Patton bez Eisenhowerova vědomí žene předvoj své armády dnem i nocí bez odpočinku vpřed, aby osvobodil nejen Plzeň, ale i hlavní město, přichází pro americké vojáky zcela nepochopitelný rozkaz: ještě téže noci vyklidit Prahu před příjezdem Rudé armády.

Konec druhé světové války v Československu sledujeme udivenýma očima mladého amerického vojáka. Nejde tu ale jen o prosté zachycení válečných událostí – pomocí rozpomínání se Alan Cope snaží lépe pochopit i sebe samého. Umění francouzského komiksového tvůrce Emmanuela Guiberta už měli možnost poznat čtenáři v mnoha zemích světa a Alanova válka se všude dočkala opakovaných vydání.

"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM