EN

Máme na víc

#jen se domluvit

Danuše Nerudová, Jiří Nádoba


O ekonomii, politice a roli žen ve veřejném i osobním životě
Významná ekonomka, vysokoškolská pedagožka, rektorka Mendelovy univerzity a dost možná i kandidátka na post prezidentky České republiky. Danuše Nerudová je výraznou osobností veřejného života. Jaká je ovšem v soukromí? Která ekonomická a sociální témata ji nejvíce zajímají? A jak vnímá současné postavení žen ve společnosti? V rozhovoru, který vedl zkušený novinář Jiří Nádoba, se o Danuši Nerudové dozvíte o mnoho víc než ze stránek médií.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788076015623
Datum vydání 08.11.2021
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Rozhovory
Hmotnost 0,345
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Rozhovor s ekonomkou Danuší Nerudovou, rektorkou brněnské Mendelovy univerzity, členkou KoroNervu a velmi aktivní osobností českého veřejného života, se týká nejen ekonomických témat, jako jsou daně a důchody, o nichž D. Nerudová dovede zasvěceně a přitom srozumitelně vyprávět, ale i otázek sociálních, jako je postavení ženy v české společnosti. D. Nerudová nedávno oznámila, že zvažuje prezidentskou kandidaturu na rok 2023. Rozhovor vede Jiří Nádoba, novinář z týdeníku Respekt. Předmluvu ke knize napsal Petr Pithart.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Danuše Nerudová

Danuše Nerudová

Danuše Nerudová je ekonomka, vystudovala obor Hospodářská politika a správa na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. Na téže fakultě pedagogicky působí, byla proděkankou a prorektorkou celé univerzity, v roce 2018 se stala rektorkou Mendelovy univerzity. V témže roce byla jmenována předsedkyní komise pro důchodovou reformu. Ve své odborné práci se zaměřuje zejména na problematiku daní a jejich harmonizaci s Evropskou unií. Je veřejně činná, spolu s dalšími ekonomy založila v dubnu 2020 iniciativu KoroNERV-20.
Zobrazit profil autora

Jiří Nádoba

Jiří Nádoba

Jiří Nádoba je novinář, působí v týdeníku Respekt. Byl jedním ze žurnalistů, kteří na konci roku 2011 zakládali českou mutaci časopisu Forbes, v roce 2015 stál u zrodu české verze časopisu Newsweek a byl jeho šéfredaktorem. Prošel také redakcemi ČTK, Mladé fronty a Hospodářských novin. Obsahově spolupracoval s Tomášem Sedláčkem na úspěšné knize Ekonomie dobra a zla, jejíž překlad byl oceněn v Německu jako ekonomický titul roku 2012.
Zobrazit profil autora

Recenze

ČT Art - Navzdory knižnímu interview schází toho

..„Protože jmenovaná ekonomka nedávno ohlásila kandidaturu na prezidentku ČR, řekl jsem si, že si tu knihu přečtu, abych si o Nerudové učinil bližší představu."..
NAPIŠTE NÁM