EN

František z kaštanu, Anežka ze slunečnic

Radek Malý


Málokdo má rád podzim. Ve městech se válí žlutá mlha, smog a padá kyselý déšť, v lese je sychravo a na holých polích rozmoklá hlína. Právě v takovém lezavém nečase se v šípkovém keři potkají dva malí zkřehlí bezdomovci. Příběh Františka z kaštanu a Anežky ze slunečnic je vyprávěním o setkání a o dlouhém putování, které je nakonec podstatnější než to, k čemu vlastně máme dojít. Talentovaný básník Radek Malý, oceněný Magnesií Literou za poezii, maluje překrásným jazykem obrazy svého podzimu.

Detailní informace

Ilustrátor Galina Miklínová
Jazyk čeština
Počet stran 64
EAN 9788075580351
Datum vydání 20.10.2017
Věk od 6
Formát 160x190 mm
Nakladatelství Meander
Hmotnost 0,251
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Málokdo má rád podzim. Ve městech se válí žlutá mlha, smog a padá kyselý déšť, v lese je sychravo a na holých polích rozmoklá hlína. Právě v takovém lezavém nečase se v šípkovém keři potkají dva malí zkřehlí bezdomovci. Příběh Františka z kaštanu a Anežky ze slunečnic je vyprávěním o setkání a o dlouhém putování, které je nakonec podstatnější než to, k čemu vlastně máme dojít. Talentovaný básník Radek Malý, oceněný Magnesií Literou za poezii, maluje překrásným jazykem obrazy svého podzimu, kterým si nás nakonec podmaní a díky němuž nejspíš taky začneme chodit sbírat spadané kaštany do hlavní aleje v parku. Galina Miklínová je ilustrátorka, režisérka a výtvarnice spousty animovaných filmů oceňovaných doma i v zahraničí. Je pověstná svými rozjívenými obrázky a s hravostí sobě vlastní zachycuje lásku obou hlavních hrdinů.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Malý

Radek Malý

Český básník, překladatel z němčiny, vysokoškolský pedagog a autor knížek pro děti je dvojnásobným držitelem ceny Magnesia litera. V roce 2011 vydal v nakladatelství Albatros ve spolupráci s výtvarníkem Pavlem Čechem obsahově a výtvarně výjimečnou knihu básní pro děti Listonoš vítr, která získala již zmíněné ocenění Magnesia Litera. V roce 2014 následovalo Moře slané vody a v roce 2017 v tandemu s ilustrátorkou Alžbětou Skálovou Všelijaké řečičky pro kluky a holčičky.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM