EN

Dostihové pikle

Pelham Grenville Wodehouse


Další román slavného britského humoristy, který inspiroval mj. Zdeňka Jirotku k napsání Saturnina
Bertie Wooster se svým věrným komorníkem Jeevesem odcestuje do městečka Maiden Eggesford, aby si tam léčil nervy vyčerpané nočním životem. Z toho však nic nebude: objeví se tam totiž teta Dahlia, Vanessa Cooková a Orlo Porter, a všichni se na Bertieho chystají s různými prosbami. Zvláště ošemetné je přání tety Dahlie, aby vsadil na jistého dostihového koně. A jako by situace nebyla už dost spletitá díky lidem a jejich vrtochům, je ještě spletitější kvůli vrtochům zvířecím...
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Daniel Verner
Jazyk čeština
Původní název Aunts aren't Gentlemen
Původní jazyk angličtina
Překladatel Ivan Vávra
Počet stran 176
EAN 9788076016064
Datum vydání 24.03.2022
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,281
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Bertie Wooster se svým věrným komorníkem Jeevesem odcestuje do městečka Maiden Eggesford, aby si tam léčil nervy vyčerpané veselým nočním životem velkoměsta. Z toho však nebude nic, neboť se tam mimo jiné objeví teta Dahlia, Vanessa Cooková a Orlo Porter, a všichni se na Bertieho chystají s různými prosbami. Zvláště ošemetné je ovšem přání tety Dahlie, aby vsadil na jistého dostihového koně. A jako by situace nebyla už dost spletitá díky lidem a jejich vrtochům, je ještě spletitější kvůli vrtochům zvířecím. Nadějný kůň totiž přilnul k toulavé kočce, která si po kočičím způsobu dělá, co chce, odchází, kdy ji napadne, a je třeba ji přemluvit, aby oddaného koně neopouštěla. Do tohoto koktejlu nejroztodivnějších situací přidejte ještě třeba potrhlého badatele, nespolehlivého pytláka a prchlivého otce a osvědčená komedie se může rozehrát.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pelham Grenville Wodehouse

Pelham Grenville Wodehouse

Pelham Grenville Wodehouse (1881–1975) po studiích na londýnské Dulwich College pracoval dva roky v bance, ale záhy si začal vydělávat na živobytí jako novinář a povídkář. Před druhou světovou válkou odešel do Spojených států, kde prodal časopisu Saturday Evening Post román na pokračování. Tomuto časopisu zůstal léta věrný a téměř všechny romány se nejdříve objevily právě tam. Wodehouse zažil těžké poválečné období, kdy jej obviňovali z kolaborace a zrady. Přesto bude navždy rytířem anglické literatury a jeho dílo symbolem staré dobré Anglie. Krátce před svou smrtí ve věku třiadevadesáti let byl povýšen do šlechtického stavu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM