EN

Etika pro dnešní svět

Jeho Svatost dalajlama


Jeden z nejvýznamnějších myslitelů současnosti, tibetský duchovní vůdce dalajlama, předkládá v této knize výsledek svých celoživotních úvah o člověku, jeho životní cestě a hodnotách, které mu mohou pomáhat. Ačkoli čerpá ze zdrojů vlastní náboženské tradice, jeho pojetí etiky překračuje hranice náboženství a je univerzálně srozumitelné a přijatelné. Základními kameny jeho etického systému je soucítění, které je vlastní všem lidským bytostem, ale také kritické myšlení a spravedlnost.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr teologie
Jazyk čeština
Původní název Beyond Religion. Ethics for a Whole World
Původní jazyk angličtina
Překladatel Filip Outrata
Počet stran 176
EAN 9788076014268
Datum vydání 05.04.2021
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,333
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Jeden z nejvýznamnějších myslitelů současnosti, tibetský duchovní vůdce dalajlama, předkládá v této knize výsledek svých celoživotních úvah o člověku, jeho životní cestě a hodnotách, které mu mohou pomáhat. Ačkoli čerpá ze zdrojů vlastní náboženské tradice (buddhismu), jeho pojetí etiky překračuje hranice náboženství a je univerzálně srozumitelné a přijatelné. Základními kameny jeho etického systému je soucítění, které je vlastní všem lidským bytostem právě proto, že jsou lidmi, ale také kritické myšlení a spravedlnost. Kniha se věnuje jak akutním problémům dnešního světa, tak i zcela konkrétním způsobům, jak dosáhnout klidu mysli a jak v sobě pěstovat schopnost soucítění a skutečnou lidskost, a to díky rozvíjení etické vnímavosti v každodenním životě, která dělá život snesitelnějším, hlubším a bohatším.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jeho Svatost dalajlama

Jeho Svatost dalajlama

Současný 14. dalajlama Tändzin Gjamccho je duchovním vůdcem Tibetu a nejvyšším představitelem tibetského buddhismu. Od roku 1959 je nucen žít v exilu v Dharamsale v Indii. Dlouhodobě se angažuje v otázkách lidských práv, nenásilného řešení konfliktů a trvale udržitelného rozvoje společnosti.
Zobrazit profil autora

Recenze

Psychosom - Etika pro dnešní svět

„Pro ty, kteří hledají spiritualitu a nejsou ochotní přijmout tisíciletími prověřené principy křesťanství, je knížka praktickým průvodcem a návodem jak postupovat.“

Nová večerní Praha - Etika pro dnešní svět

„Jeden z nejvýznamnějších myslitelů současnosti, tibetský duchovní vůdce dalajlama, předkládá v této knize výsledek svých celoživotních úvah o člověku, jeho životní cestě a hodnotách, které mu mohou pomáhat."
NAPIŠTE NÁM