EN

Smrtící bílá (audiokniha)

Robert Galbraith (pseudonym J. K. Rowlingové)


Čtvrtý případ Cormorana Strika a Robin Ellacottové
„Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale detektiv stihne vyslechnout, muž v panice uteče. Strike a jeho společnice Robin se pustí do složitého vyšetřování, které je zavede do zákulisí britského parlamentu i do světa temných rodinných tajemství.
Získaná ocenění:
Kniha roku, 2020, Kategorie Napětí - 1. místo
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Interpret Pavel Rímský
Délka 31 hodin 39 minut
Číslo dílu 4
Jazyk čeština
Původní název Lethal White
Původní jazyk angličtina
Překladatel Ladislav Šenkyřík
EAN 8594050428898
Datum vydání 25.11.2019
Věk od 15
Formát 140x125 mm
Nakladatelství Voxi
Edice Audioknihy
Hmotnost 0,127
Typ CD audio

Smrtící bílá, dosud nejrozsáhlejší román Roberta Galbraitha, je napínavý příběh plný tajemství a zároveň další pokračování strhujícího vyprávění o stále se proměňujícím vztahu Cormorana Strika a Robin Ellacottové.

„Viděl jsem, jak zabili dítě… Uškrtil ho, tam nahoře u koně.“

Když do kanceláře soukromého detektiva Cormorana Strika přijde nepokojný, utrápený mladík Billy a požádá ho o pomoc při vyšetřování zločinu, jehož byl podle své vzpomínky svědkem v dětství, Strika to hluboce zneklidní. Třebaže je Billy očividně duševně nevyrovnaný a nedokáže se upamatovat na mnoho podrobností, čiší z jeho příběhu i z něho samého jistá upřímnost. Než ho však Strike stačí důkladněji vyslechnout, Billy z jeho kanceláře v panice uteče.

Ve snaze přijít na kloub záhadě skryté v Billyho příběhu se Strike a Robin Ellacottová – jeho někdejší asistentka a nyní rovnocenná partnerka agentury – vydávají na spletitou cestu, která je přivede do chudých londýnských čtvrtí, tajné svatyně uvnitř Parlamentu i do krásného, ale pochmurného venkovského sídla.

A během nepřehledného vyšetřování má zároveň Strikův soukromý život daleko k jednoduchosti: Jelikož se nedávno jako soukromý detektiv značně proslavil, nemůže už pracovat nenápadně v zákulisí, jak to kdysi dělával. A jeho vztah s někdejší asistentkou je navíc křehčí než kdy dřív – Robin je nyní pro Strika nedocenitelná v jejich podniku, ale jejich osobní vztah je přitom mnohem komplikovanější.

Další tituly z řady "Detektiv Cormoran Strike"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM