EN

Tatér z Osvětimi: Cilčina cesta

Heather Morrisová


Návrat silného příběhu z Osvětimi nyní z pohledu nejvýraznější vedlejší postavy
Cilce je pouhých šestnáct let, když ji v roce 1942 odvezou do koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Její krása přitahuje nechtěnou pozornost velitelů. O tři roky později ji však místo vytoužené svobody čeká pobyt v gulagu ve Vorkutě. Cilka zde udělá dojem na místní lékařku a začne se starat o nemocné v táboře. Každý den čelí lidskému neštěstí a smrti. Nakonec však navzdory všem prožitým hrůzám zjistí, že má stále v srdci místo pro lásku.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Cilka's journey - the seguel to The Tattooist of Auschwitz
Původní jazyk angličtina
Počet stran 336
EAN 9788026428138
Datum vydání 21.11.2019
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,557
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Krása jí zachránila život – a odsoudila ji.

V roce 1942, když bylo Cilce pouhých šestnáct let, odvedli ji do koncentračního tábora Osvětim -Březinka. Velitel Březinky Schwarzhuber si všiml jejích krásných, dlouhých vlasů a násilně ji oddělil od ostatních vězenkyň. Cilka rychle pochopila, že moc – dokonce i neochotně svěřená – znamená přežití.

Za to, že spala s nepřítelem, byla po osvobození obviněna z kolaborace a poslána na Sibiř. Měla však na vybranou? Kde jsou morální hranice pro Cilku, která přišla do Osvětimi jako dítě?

Ve vězeňském táboře na Sibiři musela Cilka čelit novým a děsivě povědomým hrozbám, včetně nechtěné pozornosti dozorců. Potom však zapůsobila na lékařku, a ta ji vzala pod ochranu. Cilka se začala starat o nemocné, usilovně o ně pečovala i v brutálních podmínkách.

Cilka se denně potýkala se smrtí, čelila hrůzám, a přitom v sobě nacházela nekonečné zdroje sil. A když ošetřovala vězně Alexandra, zjistila, že i navzdory všemu, co prožila, v sobě dokáže najít i lásku.

Cilka byla ten nejstatečnější člověk, jakého jsem kdy znal.

Lale Sokolov, Tatér z Osvětimi

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Tatér z Osvětimi"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Heather Morrisová

Heather Morrisová

Heather Morrisová se narodila na Novém Zélandu. Je autorkou světového bestselleru Tatér z Osvětimi. Její vášní jsou příběhy o přežití, nezlomnosti a naději. V roce 2003, kdy pracovala v nemocnici v Melbourne, se seznámila s postarším pánem, který jí prý „může vyprávět pozoruhodný příběh“. Den, kdy se setkala s Lalem Sokolovem, znamenal pro oba velkou životní změnu. Jejich přátelství sílilo a Lale se vydal na cestu sebezpytování. Heather se svěřil i s těmi nejniternějšími podrobnostmi svého života za holocaustu. Heather původně napsala Laleho příběh jako divadelní hru, za kterou získala významná ocenění v mezinárodních soutěžích, a teprve potom ji přepsala do svého prvního románu Tatér z Osvětimi. Pokračování úspěšné knihy nese název Tatér z Osvětimi: Cilčina cesta. Třetím románem Heather Morrisové jsou Tři sestry.
Zobrazit profil autora

Recenze

knihydobrovsky.cz - Pokračování bestselleru Tatér z Osvětimi

„Příběh je skvěle doplněn o vzpomínky na dívčino dětství, které na čtenáře dýchají melancholií. Několikrát se vracíme do Osvětimi, a tyto momenty druhou knihu krásně propojují s Tatérem z Osvětimi. I v této knize si čtenáři prahnoucí po naději na lásku přijdou na své. Opět budeme svědky milostného vzplanutí na místě, kde bychom ho čekali nejméně. Zbylo v srdci mladé dívky, jež přežila věci, které ...
NAPIŠTE NÁM