EN

Jepice

James Hazel


Zmasakrované tělo v lese. Pečlivě vypracovaný plán vraždy. A sedmdesát let, které obě události dělí.
Charlie Priest, bývalý policejní vyšetřovatel a nyní prestižní londýnský právník, se stane obětí útoku. Ve vlastním bytě ho přepadne muž, který se vydává za policistu a dožaduje se jakýchsi tajných dat. Priest mu je ale dát nemůže, protože je nemá, a jen díky zkušenostem z policejní služby dokáže o vlásek uniknout smrti. Krátce nato se v Priestově kanceláři objeví bohatý a vlivný podnikatel Kenneth Ellinder, aby si ho najal k vyšetřování rituální vraždy svého syna. Vzápětí vyjde najevo, že zavražděný mladí

Detailní informace

Žánr thriller
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název The Mayfly
Původní jazyk angličtina
Překladatel Petra Krámková
Počet stran 464
EAN 9788074982620
Datum vydání 26.03.2018
Věk od 15
Formát 135x210 mm
Nakladatelství Domino
Edice Napětí
Hmotnost 0,556
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

"Zmasakrované tělo v lese. Pečlivě vypracovaný plán vraždy. A sedmdesát let, které obě události dělí.

Charlie Priest, bývalý policejní vyšetřovatel a nyní prestižní londýnský právník, se stane obětí útoku. Ve vlastním bytě ho přepadne muž, který se vydává za policistu a dožaduje se jakýchsi tajných dat. Priest mu je ale dát nemůže, protože je nemá, a jen díky zkušenostem z policejní služby dokáže o vlásek uniknout smrti.

Krátce nato se v Priestově kanceláři objeví bohatý a vlivný podnikatel Kenneth Ellinder, aby si ho najal k vyšetřování rituální vraždy svého syna. Vzápětí vyjde najevo, že zavražděný mladík byl oním záhadným útočníkem a Priest je tudíž jedním z posledních lidí, kteří ho viděli živého. Musel mladý Ellinder zemřít, protože nedokázal získat to, pro co si přišel?

Priest rozplétá jednotlivé indicie a je mu stále jasnější, že klíč k vyřešení spletitého případu představují právě ona tajná data, která však nejsou nikde k nalezení. Pátrání ho postupně dovádí zpět do posledních dnů druhé světové války, kdy došlo k událostem, jejichž smrtící poselství zasahuje až do dnešních časů. Najednou začnou umírat či mizet lidé, kteří jsou pro Priestovo pátrání důležití. Z důvěryhodných osob se stávají zrádci.

A proti všem těmto okolnostem stojí Priest, závodí s časem a snaží se odhalit nebezpečný odkaz tajné operace nazvané Jepice.

"

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Charlie Priest"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
James Hazel

James Hazel

James Hazel pracoval jako právník v soukromé advokátní kanceláři specializující se na korporátní spory a pracovní právo. Pak se ale rozhodl věnovat tomu, co chtěl vždycky dělat nejvíc – psaní knih. Jeho prvotina, román Jepice, je zároveň úvodním dílem série s bývalým právníkem a nyní detektivem Charliem Priestem, o němž toho jistě ještě mnoho uslyšíme. Jepice bezesporu patří k tomu nejlepšímu, co se v současné době objevuje na poli britského thrilleru. James Hazel žije s manželkou a třemi dětmi na okraji Lincolnshire Wolds, zajímá se o kriminologii a je vášnivým čtenářem thrillerů. Miluje indie hudbu a retro styl.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM