EN

Doktor Proktor a velká loupež zlata (4)

Jo Nesbo


Další neuvěřitelná a ještě bláznivější dobrodružství Bulíka, Lízy a jejich kumpána doktora Proktora
Na neohrožený trojlístek se tentokrát obrátí s prosbou o pomoc samotný norský král. Jako praví vlastenci se bez váhání vydávají inkognito do Británie, aby zachránili Norsko před mezinárodní ostudou a hospodářskou krizí. Někdo totiž ukradl norský národní poklad. Bulík se rázem převtělí v nejslavnějšího detektiva i agenta všech dob. Znamenitě mu v tom pomohou Proktorovy vynálezy. A Líze se splní přání být pro jednou středem pozornosti – ale že ji u obrazovek bude sledovat celý svět, o tom se jí ani nesnilo.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 4
Jazyk čeština
Původní název Doktor Proktor och den stora guldkuppen
Původní jazyk norština
Překladatel Eva Dohnálková
Počet stran 240
EAN 9788076621978
Datum vydání 16.09.2021
Věk od 10
Formát 145x210 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Trix
Hmotnost 0,405
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Na neohrožený trojlístek se tentokrát obrátí s prosbou o pomoc samotný norský král. Jako praví vlastenci se bez váhání vydávají inkognito do Británie, aby zachránili své domovské Norsko před mezinárodní ostudou a zřejmě i neodvratitelnou hospodářskou krizí. Někdo totiž ukradl norský národní poklad. Bulík jako by se převtělil v Sherlocka Holmese a jeho detektivní postupy si nezadají s triky nejslavnějšího agenta světa. Znamenitě mu v tom pomohou Proktorovy vynálezy. A Líze se splní přání být pro jednou namísto Bulíka středem pozornosti, ale že ji u obrazovek bude sledovat celý svět, o tom se jí ani nesnilo.

Text doprovází ilustrace předního norského ilustrátora Pera Dybviga.

JO NESBO

Jo Nesbo je norský spisovatel a hudebník, původním vzděláním ekonom a finanční analytik. Je autorem úspěšné detektivní série započaté v roce 2013 románem Netopýr, v níž vystupuje svérázný kriminalista Harry Hole. Série Nesbomu přinesla obrovský úspěch, obdržel za ni několik ocenění. Mimo série s Harry Holem ale píše například i knihy pro děti. Jeho dílo bylo přeloženo do více než třiceti jazyků a vychází ve více než stovce zemí.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Doktor Proktor"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jo Nesbo

Jo Nesbo

Jo Nesbo je světoznámý norský spisovatel a hudebník, proslul zvláště sérií kriminálních románů s vrchním komisařem Harrym Holem, z nichž první vyšel již v roce 1997. Píše ale také thrillery, povídky či knihy pro děti, v nichž jako hlavní postava vystupuje potrhlý vynálezce doktor Proktor. Za svou tvorbu získal řadu domácích i zahraničních literárních ocenění. Jeho knihy se dočkaly překladu do více než padesáti jazyků a celosvětově se jich prodalo již přes 55 milionů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM