EN

Nejkrásnější ostrov

S vloženým pracovním sešitem.

Jiří Kahoun


Hřejivé vyprávění pro začínající čtenáře. Ke knize je přiložený pracovní sešit plný kvízů a her!
Na malém ostrově jednoho dne křápne vajíčko, z kterého se vyklube leguánek. Rodiče mají velkou radost, a když se na synka dostatečně vynadívají, na sluníčku usnou. V tu chvíli skočí zvídavý leguánek do moře a vydá se hledat další ostrovy, aby zjistil, jak to vypadá jinde. Na dobrodružné výpravě zažije spoustu veselých i napínavých příhod, ale nakonec se mu začne po mamince a tatínkovi stýskat. Dokáže k nim najít cestu zpět?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Lenka Vybíralová
Jazyk čeština
Počet stran 56
EAN 9788000068282
Datum vydání 19.09.2022
Věk od 10
Formát 160x195 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,26
Typ Kniha + doplněk
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Z moře vyčníval ostrůvek velký jako bochánek a jednoho dne se tam z vajíčka vyklubal leguánek. Ale rodný ostrov se mu vůbec nelíbil, a tak skočil do moře a plaval pryč. Potkal různé mořské i ostrovní obyvatele, a ne všichni byli přátelští. Jak to jen s leguánkem dopadne? Najde ten nejkrásnější ostrov?

Ke knize je přiložený pracovní sešit s kvizy, hádankami, doplňovačkami aj.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Kahoun

Jiří Kahoun

Autor několika desítek knih pro děti se narodil v roce 1942 a vyrostl ve vesnici, která byla později zatopena Orlickou přehradou. Vystudoval umělecké zpracování kovů a dlouho se věnoval spíš kreslení. Na poli dětské literatury debutoval až coby dvaačtyřicetiletý knížkou Pískací kornoutek. V téže době napsal i večerníček Příhody včelích medvídků, který rovněž vyšel knižně. Mezi jeho nejznámější knížky patří také Školník Kulda je jednička, Chumelení, Zvířátka z Malinové paseky, O autech. Pohádky na čtyřech kolech, O mašinkách. Pohádky na kolejích nebo Pidibabka z Brd. V roce 2013 obdržel Zlatou stuhu za celoživotní dílo.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM