EN

Bílí baroni

Jiří Kučera


Humorný román z prostředí vojenských lékařů
Fakulta vojenské lékařské školy v Hradci Králové je dějištěm úplného ohňostroje gagů, skečů a absurdních situací. Hlavního protagonistu Michala Kunce sledujeme od nástupu do přijímače lopotným studiem až k ukončení šesti let studia promocí. Tupé prostředí armády v sedmdesátých letech dokáže Jiří Kučera proměnit v grotesku a čtenář nemá šanci vydechnout a uvolnit mimické svaly ztuhlé smíchem.
Získaná ocenění:
Cena Miroslava Švandrlíka, 2020, Cena Miroslava Švandrlíka o nejlepší humoristickou knihu roku 2020: Zvláštní cena poroty
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Petr Urban
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Počet stran 496
EAN 9788075973115
Datum vydání 07.02.2019
Věk od 15
Formát 160x230 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,949
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Klasické a oblíbené dílo české literatury Černí baroni má svého následovníka v knize z prostředí vojenských lékařů s názvem Bílí baroni. Autor Jiří Kučera byl sám studentem medicíny na vojenské škole. Knihu doplňují ilustrace Petra Urbana.

Kniha zavede čtenáře do nedávno minulé doby normalizace. Fakulta vojenské lékařské školy v Hradci Králové je dějištěm úplného ohňostroje gagů, skečů a absurdních situací. Hlavního protagonistu Michala Kunce sledujeme od nástupu do přijímače lopotným studiem až k ukončení šesti let studia promocí. Tupé prostředí armády v sedmdesátých letech dokáže Jiří Kučera proměnit v grotesku a čtenář nemá šanci vydechnout a uvolnit mimické svaly ztuhlé smíchem.

Ukáže se, že hlavní předností medika, který nechce skončit s mozkem zeleným jako skokan či jiná žába, je výřečnost. Schopnost ze všeho se vykecat zachránila hrdinovi knihy nejen studium, ale často i zadek.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Bílí baroni"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM