EN

Dědkovské rady filmového historika

Pavel Taussig


Což takhle dát si nejen špenát aneb co jíst pro zdraví
Jsou lidé, kteří sbírají léčivé byliny a suší si je pro zdraví vlastní osoby a svých blízkých. Filmový historik Pavel Taussig sbírá již mnoho let přímo léčivé rady, o které se dělí s vámi, milé čtenářky a čtenáři. Dědkovské rady filmové historika vycházely několik let s úspěchem v časopisu Xantypa a ty nyní vycházejí i v knižní podobě – opepřené o zajímavé a poutavé postřehy ze světa filmu a kultury vůbec.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788075974280
Datum vydání 30.05.2019
Věk od 15
Formát 125x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,396
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Jsou lidé, kteří sbírají léčivé byliny a suší si je pro zdraví vlastní osoby a svých blízkých. Já sbírám léčivé rady, které ale nechci sušit jen pro sebe, nýbrž se hodlám o ně podělit s vámi, milé čtenářky a milí čtenáři!

Od roku 2013 do března 2019 jsem uváděl tímto krátkým vyznáním v časopisu Xantypa sloupek, v němž jsem se odvažoval radit, čím jsou našemu zdraví prospěšné některé byliny a rostliny, zkrátka, co jíst, abychom tím prospěli našemu organismu.

Rubrika měla dva názvy: Dědkovské rady (po vzoru babských rad) a Filmový historik o… Doufám, že ne s pýchou, která – jak známo – předchází pád, se chci pochlubit, že čtenářský ohlas byl značný. Množila se přání, aby cyklus vyšel knižně. Stalo se.

Každé dostaveníčko a představení vybrané „léčivky“ jsem končil pozdravem, který i teď rád zopakuji

Vaše zdraví zdraví Pavel Taussig

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pavel Taussig

Pavel Taussig

Filmový historik, publicista, scenárista, spisovatel a autor námětu oscarového filmu Kolja Pavel Taussig pochází ze Zábřehu na Moravě. Po maturitě absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a po roce 1989 na této instituci přednášel. Podílel se na tvorbě mnoha pořadů České televize, například Úsměvy českého filmu, Příběhy slavných či Pod křídly Svatováclavské orlice. Své články o české kinematografii a jejích osobnostech publikuje v denním, kulturně společenském i odborném tisku. Je autorem více než desítky knih.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM