EN

Rukopisy z Nag Hammádí 5

Zuzana Vítková, Wolf B. Oerter


5. svazek ediční řady "Rukopisy z Nag Hammádí"
Další svazek "Rukopisů z Nag Hammádí" přináší komentovaný překlad dalších tří koptských spisů: Tajné knihy Janovy, Poučení Silvanových a Egangelia Egypťanů, zvaného též Velká kniha svatého neviditelného ducha.

Detailní informace

Číslo dílu 5
Jazyk čeština
Původní jazyk koptština
Překladatel Zuzana Vítková
Počet stran 256
EAN 9788076010802
Datum vydání 21.01.2019
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,475
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

V pořadí již pátý svazek ediční řady Rukopisy z Nag Hammádí přináší překlad dalších koptských gnostických spisů, které byly nalezeny koncem 40. let minulého století v zapečetěném džbánu nedaleko vesnice Nag Hammádí v Horním Egyptě. Nalezneme zde komentovaný překlad spisů: Tajná kniha Janova (synoptický překlad několika verzí), Evangelium Egypťanů a Poučení Silvanova. Knihu opět uvozuje zasvěcená studie z pera egyptologa a koptologa Wolfa B. Oertera, která se kromě příslušných kodexů z Nag Hammádí zaobírá i slavným Berlínským gnostickým kodexem.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Rukopisy z Nag Hammádí"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Zuzana Vítková

Zuzana Vítková

Zuzana Vítková, Th.D. (* 1977) je koptoložka, působí v Centru biblických studií UK a AV ČR. Jako překladatelka a editorka se podílela na většině svazků řady Rukopisy z Nag Hammádí.
Zobrazit profil autora

Wolf B. Oerter

Wolf B. Oerter

Doc. Dr. phil. Wolf B. Oerter, CSc. (* 1947) je egyptolog, koptolog a religionista, zabývá se koptským jazykem a jeho písemnými prameny se zvláštním zřetelem ke gnostickým, manichejským i neliterárním textům. Je vedoucím Koptologické skupiny při Centru biblických studií UK a AV ČR.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM