EN

Hrajeme si u maminky + CD

Jiřina Rákosníková, Jiří Pavlica


Hravé básničky, popěvky i říkadla s půvabnými ilustracemi Jana Kudláčka
Připomeňte si s dětmi známé lidové písně, říkadla, básničky i tradiční hry, které sestavila zkušená pedagožka Jiřina Rákosníková. Hravé texty doprovází půvabné ilustrace akademického malíře Jana Kudláčka. Sbírka je navíc doplněna melodickými pokyny a notovými zápisy. Domácímu muzícírování tak nestojí nic v cestě! Součástí knihy je CD skupiny Hradišťan.

Detailní informace

Ilustrátor Jan Kudláček
Jazyk čeština
Počet stran 80
EAN 9788076010000
Datum vydání 03.09.2018
Věk od 4
Formát 210x210 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,449
Typ Kniha + CD
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Předkládaná sbírka říkadel, popěvků, dětských her a rozpočitadel vychází z dlouholetých zkušeností Jiřiny Rákosníkové, jež získala jako matka, babička a především jako pedagožka. Strávila s dětmi celý život a její snahou bylo vždy podělit se o získané zkušenosti a poznatky. Dlouho tomuto úkolu odolávala; k rozhodnutí ji přivedla možnost stálé spolupráce nejen s dětmi, ale především s rodiči, na společných setkáních zvaných „Hrajeme si u maminky“. Nádherná dětská knížka, ilustrovaná akademickým malířem Janem Kudláčkem, je doplněna metodickými pokyny a notovými zápisy a její součástí je hudební CD, které zhudebnil Jiří Pavlica a nahrál Hradišťan.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Milada Slaná
Překrásná kniha. Spojení ilutrací akad. malíře Jana Kudláčka s texty písní, CD nazpívané Hradišťanem vytvořily jedinečnou knihu, která se vyjímá už i v naší knihovně, na což jsem pyšná.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiřina Rákosníková

Jiřina Rákosníková

MgA. Jiřina Rákosníková absolvovala taneční konzervatoř a poté vystudovala taneční pedagogiku na AMU v Praze. Dlouhodobě pedagogicky pracuje s dětmi i studenty a podílí se na odborných seminářích pro pedagogy. Jako choreografka spolupracovala s televizí, filmem i profesionálními divadly. Od rroku 1992 pořádala pravidelná setkání s rodiči a dětmi pod názvem Hrajeme si u maminky, kterážto dala jméno první z jejích knih pro děti s nádhernými ilustracemi Jana Kudláčka. Ze spolupráce s tímto malířem vzešly také další knihy, například Studánko Rubínko a Ten vánoční čas, doplněné hudebním CD Jiřího Pavlici a Hradišťanu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM