EN

Ďáblova pečeť

Peter Tremayne


Již 20. příběhPeter Tremayne: ,,Čtenáři si smyšlené postavy natolik oblíbí, že na ně pohlížejí jako na opravdové lidi. Poslední dobou si to čím dál víc uvědomuji u Fidelmy a Eadulfa. I pro mě se během let stali skutečností. Fidelmu dobře znám – její špatné nálady, slabůstky. Vím, co má ráda a čeho chce v životě dosáhnout. Vím, čeho si cení u Eadulfa, protože znám jeho osobnost. Má zesnulá manželka říkávala, že Fidelma mi stojí u ramene a diktuje mi příběhy. A v jistém smyslu je to pravda.

Detailní informace

Žánr detektivka
Jazyk čeština
Původní název The Devil´s Seal
Počet stran 336
EAN 9788074295669
Datum vydání 12.09.2016
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,421
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Jak už čtenáři, kteří se pravidelně setkávají s příběhy sestry Fidelmy, zasazenými do Irska sedmého století, vědí, jsou romány anglického autora Petera Tremaynea vyprávěním, v němž se prolíná dobrodružství s pohledem na tehdejší život i spory, jež s sebou přinášelo šířící se křesťanství ve světě, jež si zachovávalo mnohé z pohanských dob. I v románu Ďáblova pečeť stojí Fidelma s Eadulfem před nevysvětlitelnými událostmi a podivnými zločiny, které jako by neměly logiku. Jak pospojovat jednotlivé nitky? Kdo mluví pravdu a kdo se skrývá za lež a proč? A jsou lidé skutečně těmi, za něž se prohlašují? Autor po celý příběh neustále překvapuje nečekanými zvraty a nápady ve spletitém případu zrady a nenávisti, aby se čtenář nemohl dočkat, až otočí na novou stránku.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Peter Tremayne

Peter Tremayne

Peter Tremayne, vlastním jménem Peter Berresford Ellis (* 1943 v anglickém Coventry ve Warwickshire). Vzhledem ke svým irským, skotským, velšským a bretonským předkům se zaměřil na studium Keltů a keltské kultury. Své akademické vzdělání využil v populárněvědných pracích, stejně jako v beletrii. Dosud vydal 77 knih, 60 povídek a kromě toho publikoval četné přednášky a uveřejnil nepočítaně novinových článků. Pod pseudonymem Peter Tremayne vydal 37 knih, z nichž právě detektivní příběhy o sestře Fidelmě mu vynesly velkou popularitu. Jeho díla vycházejí ve více než dvaceti jazycích.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM