EN

Všechno dopadne jinak

František Koukolík, Libuše Koubská


Lékař a publicista František Koukolík odpovídá na otázky Libuše Koubské
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 128
EAN 9788074291760
Datum vydání 03.10.2011
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Rozhovory
Hmotnost 0,3
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Neuropatologa MUDr. Františka Koukolíka jistě není nutno představovat. Skoro třicet let je primářem patologie Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze. Jeho život je v zajetí vědy, která ho okouzluje, vzrušuje a stále překvapuje. Svoje vědecké poznatky přiblížil čtenářům velice přístupnou formou v mnoha publikacích. V rozhovoru s novinářkou Libuší Koubskou se zpovídá ze svého vztahu k medicíně, hovoří o povaze a evoluci života na Zemi, o lidském mozku a o povaze lidských společností. Tedy o všem, co považuje za nejpodstatnější. Kniha rozhovorů vyšla k 70. výročí narození autora. E-knihu si můžete zakoupit na portálu E-knihy Kosmas

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
František Koukolík

František Koukolík

František Koukolík (* 1941) vystudoval Fakultu všeobecného lékařství UK. Plných třicet let byl primářem patologie pražské Thomayerovy nemocnice. Patří k nejoblíbenějším popularizátorům vědy u nás. Na kontě má více než čtyřicet knih, všechny se nějakým způsobem týkají toho, jací my lidé jsme. Komplikované živé bytosti, u nichž neurověda stojí teprve na počátku poznání.
Zobrazit profil autora

Libuše Koubská

Libuše Koubská

Libuše Koubská (* 1948) vystudovala novinářství na Fakultě sociálních věd a publicistiky UK, čtrnáct let pracovala jako redaktorka Zahraničního vysílání Čs. rozhlasu, od roku 1990 do roku 1998 působila v Lidových novinách, poté v časopise Přítomnost, jehož byla osm let šéfredaktorkou. V roce 2017 jí vyšla dokumentárně beletristická próza Dědečkův deník. Je také autorkou řady knižních rozhovorů a portrétů, např. s Jiřím Stránským Můžeš-li udělat radost, musíš (2012).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM