EN

Měli dinosauři blechy?

O dědečkovi geologovi, dobrodružstvích Vildy a Fíny a o tom, co je uvnitř Země

Pavlína Táborská, Zdeněk Táborský


Odhalte tajemství, co se skrývá uvnitř Země!
Kniha nenásilnou formou seznamuje mladé čtenáře se základními geologickými pojmy, je pro děti ve věku 8 až 13 let. Začtěte se do vyprávění Vildy a Fíny o jejich výletech s dědečkem geologem za záhadnými kameny, zkamenělinami a zajímavými místy po českých zemích. Dozvíte se například to, kde u nás můžeme nalézt propasti, kde leží nejbližší kráter a co všechno se dá objevit pod zemí. Můžete pomoci Vildovi s jeho zápisy v deníku. Věrně doprovázet vás bude také Čert a Andělka.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Pavlína Táborská
Jazyk čeština
Počet stran 152
EAN 9788026613237
Datum vydání 01.10.2018
Věk od 8
Formát 210x210 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,61
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Proč je povrch naší planety tak rozmanitý?

* Jak to, že tu najdeme skály, pohoří i údolí?

* Co je uvnitř Země?

* Vypadaly kontinenty vždy stejně?

* Proč se země třese?

* A měli dinosauři blechy?

Pokud vás zajímají odpovědi na tyto otázky, začtěte se do vyprávění Vildy a Fíny o jejich výletech s dědečkem geologem za záhadnými kameny, zkamenělinami a zajímavými místy po českých zemích. Dozvíte se například to, kde u nás můžeme nalézt propasti, kde leží nejbližší kráter a co všechno se dá objevit pod zemí. Můžete pomoci Vildovi s jeho zápisy v deníku.

Věrně doprovázet vás bude také Čert a Andělka.

Většina z nás nepřemýšlí o tom, jak je možné, že planeta Země je tak neuvěřitelně různorodá a že v každém kameni je ukryta zpráva stará miliony let. Ne tak Vilda a Fína. Oba totiž vědí, že geologie je jedno velké dobrodružství!

Kniha nenásilnou formou seznamuje mladé čtenáře se základními geologickými pojmy a měla by oslovit děti ve věku 8 až 13 let.

Další tituly z řady "Dobrodružství dědečka geologa"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pavlína Táborská

Pavlína Táborská

Společně s „dědou geologem“ Zdeňkem Táborským napsala pro Albatros Media dvě knihy Měli dinosauři blechy? a Měli mravenci žihadla? a také je sama ilustrovala. Výprava za dobrodružstvím však nikdy nekončí, a tak tato autorská dvojice otec – dcera pokračuje dál v tvorbě pro děti. Pavlína a Zdeněk Táborští pravidelně pořádají autorská čtení a hlavně živé besedy s dětmi, které se tak mohou vyptat na všechno, co je zajímá o historii naší planety, vývoji živočichů i rostlin, geologických zajímavostech, ale i o živé přírodě kolem nás. Táborští spolu objeli řadu škol a knihoven a na další setkání s dětmi se velmi těší. Jejich publikace jsou nejen zábavné, ale stávají se užitečnou pomůckou v hodinách přírodopisu a zeměpisu. Pavlína Táborská se zabývá také samostatnou tvorbou pro děti, což je pro ni srdcová záležitost.
Zobrazit profil autora

Zdeněk Táborský

Zdeněk Táborský

Původem z Čerčan, dětství strávil v Hranicích na Moravě, kde složil maturitu. Po roce v Letecké skupině Geologického průzkumu Jáchymovských dolů započal studium geologie na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. Ještě během studia a posléze po jeho ukončení v roce 1968 působil na katedře mineralogie, krystalografie a geochemie jako asistent. V roce 1969 nastoupil do laboratoří Ústředního ústavu geologického, později přejmenovaného na Český geologický ústav a posléze ještě na Českou geologickou službu, kde strávil celý svůj profesní život. I po odchodu do penze zde působí jako emeritní pracovník. Zabýval se především mineralogií, mikroskopií v polarizovaném procházejícím i odraženém světle, těžkými minerály aj. Zúčastnil se zahraničních geologických expedic do Maroka, Tichého oceánu (Fidži), Sýrie, Mongolska a Íránu. Přednášel polarizační mikroskopii na Vysoké škole chemicko-technologické a těžké minerály na Přírodovědecké fakultě Karlovy Univerzity i na Přírodovědecké fakultě Masarykovy fakulty v Brně. Je spoluautorem popisu čtyř nových minerálů – čechitu, zoubekitu, vavřínitu a vihorlatitu. Je spoluautorem publikace Hradní kámen přemyslovské doby v Čechách. Je členem České geologické společnosti, kde je dlouholetým členem výboru, zakladatelem, editorem a předsedou redakční rady časopisu Zpravodaj České geologické společnosti a redaktorem Průvodců po geologických exkurzích České geologické společnosti, které od roku 1998 organizuje dvakrát ročně. Zdeněk Táborský má dcery Štěpánku, Pavlínu a Gabrielu a vnoučata Vojtu, Valérii, Julii, Vendulu a Zitu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM