EN

Jan Palach

Hrdina, nebo oběť?

Vladimír Liška


Nesvoboda je horší než smrt. Ale jaká je cena za život v bezpráví?
Janovy smysly otupila šílená bolest, prostupující celým jeho tělem. Nevnímal křik ani paniku kolem sebe. Někdo zavolal záchranku a on jen stačil popálenými ústy tiše vyslovit pár vět o tom, aby si lidé přečetli dopis, který nechal u fontány před Národním muzeem. Potom se celý svět rozplynul v mlze… Co předcházelo šokujícímu činu Jana Palacha, jaké byly jeho důsledky? A proč se Palach nepovažoval za sebevraha, ale za planoucí pochodeň demokracie?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 192
EAN 9788075973313
Datum vydání 24.01.2019
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,36
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Janovy smysly otupila šílená bolest, prostupující celým jeho ležícím tělem. Nevnímal křik ani paniku kolem sebe. Někdo zavolal záchranku a on jen stačil popálenými ústy tiše vyslovit pár vět o tom, aby si lidé přečetli dopis, který nechal u fontány před Národním muzeem v aktovce. Potom se celý svět rozplynul v mlze…

Příběh mladého studenta demonstrujícího proti okupaci vlastním upálením vešel do dějin. Co ale šokujícímu činu Jana Palacha předcházelo a jaké byly jeho politické i společenské důsledky? A proč se sám Palach nepovažoval za sebevraha, ale za planoucí pochodeň demokracie? Byl nakonec skutečně hrdinou, nebo jen obětí?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vladimír Liška

Vladimír Liška

Vladimír Liška je přední český záhadolog, publicista a spisovatel. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. V devadesátých letech minulého století patřil k zakladatelům Československé archeoastronautické asociace, která se zaměřovala na propagaci paleoastronautiky, ufologie, parapsychologie, psychotroniky a řešení historických otazníků a záhad. Od roku 2001 se plně věnuje publicistické dráze. Je autorem více než třiceti knížek.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM