EN

Tajemství evoluce

Pavel Pecháček


Evoluce pozemského života v kostce
Život se na Zemi vyvíjí už čtyři miliardy let a za tu dobu prošel mnoha fantastickými proměnami. Zajímalo vás někdy, kdy se objevily první bakterie, jak vnikly mnohobuněčné organismy, kdy se na souš dostaly první rostliny, proč vymřeli dinosauři nebo kteří primáti jsou nejblíže příbuzní člověku? Pokud ano, pak je tato bohatě ilustrovaná kniha přesně pro vás.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Miloslav Muškát
Jazyk čeština
Počet stran 80
EAN 9788026613435
Datum vydání 05.11.2018
Věk od 10
Formát 205x280 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,522
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

V roce 1859 představil Charles Darwin světu evoluční teorii, která elegantním způsobem vysvětlila obrovskou rozmanitost organismů žijících na Zemi a ukázala, že člověk je nedílnou součástí veškeré přírody. Cesta od prvních bakterií k člověku byla však nesmírně dlouhá a v jejím průběhu se v evoluci pozemského života přihodilo mnoho úžasných a přelomových událostí. V šestnácti kapitolách se mimo jiné dozvíte, jaké jsou nejstarší doklady života na Zemi, proč byla kyslíková revoluce revoluční, jak vznikla eukaryotní buňka, kdy byla Země velkou zmrzlou koulí nebo proč nemusela být kambrická exploze zase tak explozivní. Dále zjistíte, kdy se na souš dostali první živočichové a rostliny, jak velká byla největší stonožka, která kdy chodila po povrchu naší planety, jak začal a skončil svět dinosaurů, proč byly třetihory věkem savců a kudy se ubíral evoluční vývoj člověka. Text doplňují četné ilustrace, které malým i velkým čtenářům umožní, aby se na chvilku vrátili zpět časem a obdivovali krásy prehistorického světa.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pavel Pecháček

Pavel Pecháček

Vystudoval teoretickou a evoluční biologii na pražské Univerzitě Karlově. V současné době působí jako popularizátor vědy, překladatel a autor naučných knih pro mladší čtenáře. Zajímá se především o evoluci, vznik a vývoj života na Zemi nebo zbarvení organismů, ale cizí mu není ani řada jiných oblastí biologie a dalších přírodních věd, včetně jejich historie. Pravidelně spolupracuje s časopisy 100+1 zahraniční zajímavost, Astropis, Živá historie či iLiteratura. K jeho knižním překladům patří například Chování od Roberta Sapolskeho, Co je život? od Addyho Prosse nebo Kyslík od Nicka Lanea. Jeho autorskou prvotinou je kniha Tajemství evoluce z roku 2018.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM