EN

Zmizelé koleje, zmizelá nádraží

Petr Lapáček, Petr Ovsenák, Josef Bosáček


Výpravná historie českých železnic
Železnice nám přinesla nejen revoluci v dopravě osob a zboží, ale také nové architektonické prvky přetvářející ráz krajiny. Seznamte se s již zaniklými tratěmi i nadobro ztracenými malebnými nádražíčky a rovněž poznejte ty, které je nahradily. Vše je doprovázeno množstvím unikátních historických fotografií a přehlednými mapami původních i nových železničních tras.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 408
EAN 9788026428527
Datum vydání 25.11.2019
Věk od 14
Formát 220x320 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,986
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Železnice nám přinesla nejen revoluci v dopravě osob a zboží, ale také nové architektonické prvky přetvářející ráz krajiny. Tato kniha Vám jedinečným, výpravným způsobem přiblíží historii české železnice – seznámíte se s již zaniklými tratěmi i nadobro ztracenými malebnými nádražíčky a samozřejmě poznáte tratě, železniční uzly a nádraží, která původní trasy a stavby nahradila. Vše je doprovázeno množstvím unikátních historických fotografií a přehlednými mapami původních i nových železničních tras.

Z obsahu knihy:

*Zrušené české, moravské a slezské lokální tratě

*Pražský železniční uzel

*Zastávky zaniklé ve 20. století

*Tunely, přeložky a traťové spojky

*Trať Brno – Tišnov – Žďár nad Sázavou – Havlíčkův Brod

*Přeložky spojené s elektrizací tratí a zvýšení výkonosti tratí v poválečném období

*Přeložky tratí v Podkrušnohoří

*Severočeská transverzálka

*Přeložky na tranzitních železničních koridorech

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petr Lapáček

Petr Lapáček

Petr Lapáček (*1951) si železnici zamiloval od dětství. K této lásce ho přivedlo železniční modelářství. Po vystudování dopravní průmyslovky a Vysoké školy dopravní v Žilině pracoval jako projektant zabezpečovacího zařízení. Zájem o historii železnice ho přivedl k první nesmělé publikační činnosti, nejdříve v časopise Železničář a později v podnikových časopisech SUDOP Revue, Reportér AŽD a Magazín ČD. V roce 2016 vydal svoji první knihu Vojenské a válečné vlaky. Zanedlouho poté začal připravovat publikaci Zmizelé koleje, zmizelá nádraží. Záběr byl opravdu široký, a tak na knize autorsky spolupracoval s Josefem Bosáčkem a Petrem Ovsenákem. Kniha vyšla na podzim roku 2019, sklidila velký čtenářský ohlas a brzo následovaly další díly série.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM