EN

Vzpomínky konstruktéra lokomotiv Škoda

Vzpomínky konstruktéra lokomotivky Škoda

Petr Lapáček


Vzpomínky jedné z nejvýznamnějších osobností české konstruktérské školy Ing. Františka Palíka.
Ing. František Palík je jedním z nejvýznamnějších konstruktérů lokomotiv československé poválečné éry. Svůj profesní život zasvětil koncernu Škoda, kde se od píky postupně vypracoval až na technického náměstka ředitele. Jeho technické i manažerské dovednosti pomáhaly šířit slávu našich lokomotiv do celého světa. Tato kniha je jeho osobní vzpomínkou na léta strávená ve Škodovce a text s autorskou úpravou Petra Lapáčka je doprovázen množstvím raritních fotografií i technickou dokumentací.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 168
EAN 9788026446279
Datum vydání 06.03.2023
Věk od 15
Formát 210x285 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,87
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Ing. František Palík je jedním z nejvýznamnějších konstruktérů lokomotiv československé poválečné éry. Svůj profesní život zasvětil koncernu Škoda, kde se od píky postupně vypracoval až na technického náměstka ředitele. Jeho technické i manažerské dovednosti pomáhaly šířit slávu našich lokomotiv do celého světa, v tehdejším východním i západním bloku. Tato kniha je jeho osobní vzpomínkou na léta strávená ve Škodovce a text s autorskou úpravou Petra Lapáčka je doprovázen množstvím raritních fotografií i technickou dokumentací. Nechybí ani nevšední zážitky z nesčetných pracovních cest do exotických krajin a publikace tak čtenáři podrobně přibližuje velký kus naší železniční historie.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petr Lapáček

Petr Lapáček

Petr Lapáček (*1951) si železnici zamiloval od dětství. K této lásce ho přivedlo železniční modelářství. Po vystudování dopravní průmyslovky a Vysoké školy dopravní v Žilině pracoval jako projektant zabezpečovacího zařízení. Zájem o historii železnice ho přivedl k první nesmělé publikační činnosti, nejdříve v časopise Železničář a později v podnikových časopisech SUDOP Revue, Reportér AŽD a Magazín ČD. V roce 2016 vydal svoji první knihu Vojenské a válečné vlaky. Zanedlouho poté začal připravovat publikaci Zmizelé koleje, zmizelá nádraží. Záběr byl opravdu široký, a tak na knize autorsky spolupracoval s Josefem Bosáčkem a Petrem Ovsenákem. Kniha vyšla na podzim roku 2019, sklidila velký čtenářský ohlas a brzo následovaly další díly série.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM