EN

Sněžná slepota

Ragnar Jónasson


Pravdu neskryje ani sníh, ani polární noc. První islandský thriller, který dobyl světové žebříčky.
V městečku Siglufjördur na severu Islandu se podle místního policisty nikdy nic neděje. S příjezdem policejního nováčka Ariho Arasona však dostávají události spád. Během generální zkoušky představení místních ochotníků zemře vysloužilý spisovatel, krátce nato je ve sněhu nalezena zkrvavená polonahá žena. Jak spolu oba případy souvisejí? Podaří se Arimu ve vánici zorientovat a rozplést zamotané nitky sahající daleko do minulosti?

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Snjóblinda
Původní jazyk islandština
Překladatel Martina Kašparová
Počet stran 280
EAN 9788075974242
Datum vydání 09.05.2019
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,462
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

V městečku Siglufjördur na severu Islandu se podle místního policisty „nikdy nic neděje“. S příjezdem policejního nováčka Ariho Arasona však dostávají události spád: během generální zkoušky představení siglufjör?ských ochotníků zemře vysloužilý spisovatel, krátce nato je ve sněhu nalezena zkrvavená polonahá žena. Jak spolu oba případy souvisejí? Podaří se Arimu ve vánici zorientovat a rozplést zamotané nitky sahající daleko do minulosti?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ragnar Jónasson

Ragnar Jónasson

Ragnar Jónasson, občanskou profesí právník, je jedním z  hlavních islandských představitelů detektivního žánru a spoluzakladatel mezinárodního krimi festivalu Iceland Noir. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti jazyků a dobývají žebříčky prodejnosti po celém světě. Nejznámější je jeho série detektivních románů odehrávajících se v severoislandském městečku Siglufjörður. Ragnar Jónasson dřív působil také jako překladatel a do islandštiny přeložil čtrnáct titulů královny detektivek Agathy Christie.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM