EN

40 dní pěšky do Jeruzaléma

O pouti bez cukrové vaty

Ladislav Zibura


Největší cestovatelské dobrodružství od dob Honzíkovy cesty!
Mladý student Ladislav Zibura v létě 2014 hodil batoh na záda a vydal se na pouť do Jeruzaléma. Bez mapy a orientačního smyslu pěšky ušel 1 400 kilometrů napříč rozpálenou krajinou Turecka a Izraele, stanul pod Zdí nářků a prožil největší dobrodružství svého života. Těšit se můžete na vyprávění kavárenského povaleče, který vám svým laskavě nekorektním humorem dokáže, že poutník rozhodně nemusí být katolík, asketa ani nudný člověk.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 288
EAN 9788026506966
Datum vydání 19.04.2018
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,535
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Ladislav Zibura na pěší poutě vyráží už od svých osmnácti let. Hvězdou poutnického světa se ale stal až v roce 2015, kdy se o jeho příběh začala zajímat média. Na rozdíl od duchovně zaměřených autorů, pouť vnímá především jako jízdu v kerouacovském stylu.

Jeho kniha je pozoruhodnou kombinací nadsázky a vtipu, které střídají častá zamyšlení nad vážnými tématy. Hlavním motivem je zde autorova pouť do Jeruzaléma, na kterou se vydal loni v létě. Bez mapy a orientačního smyslu se mu podařilo ujít 1400 kilometrů napříč rozpálenou krajinou Turecka a Izraele, stanout pod Zdí nářků a prožít nezapomenutelné dobrodružství.

Jeho cesta je příběhem omylů, pozoruhodných setkání, šťastných i nešťastných náhod a vstřícnosti lidí na celém světě.

K napsání knihy autora motivoval strhující úspěch jeho projekcí, které během pouhých tří měsíců navštívilo 8 000 lidí. Diváci si Ladislava Ziburu oblíbili pro jeho neotřelý humor a velký vypravěčský talent. Pro čtenáře k nim přidal ještě svěží novinářský styl a jednoduché poselství: běžte také.

Nové vydání s celostránkovými ilustracemi od Tomski & Polanski.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Pěškopisy Ladislava Zibury"

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ladislav Zibura

Ladislav Zibura

Mladý český spisovatel a cestovatel Ladislav Zibura (*1992 v Českých Budějovicích) se za dobrodružstvím vydal hned po maturitě, kdy věhlasnou pouť do španělského Santiaga de Compostela absolvoval poprvé. Během studií žurnalistiky a ekonomie na Masarykově univerzitě pak podnikl pěší výpravu z Českých Budějovic do Říma a také se vydal napříč Tureckem a Izraelem do Jeruzaléma. Právě o asijském putování napsal svou první knihu – 40 dní pěšky do Jeruzaléma. Kniha měla u čtenářů velký úspěch, a tak se Zibura rozhodl spolu s poutnictvím věnovat také psaní. V roce 2015 provedl čtenáře tříměsíčním putováním po Nepálu a Číně (Pěšky mezi buddhisty a komunisty), o rok později je zase vzal na Kavkaz (Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii). V roce 2019 vyšla Ziburovi kniha o stopování z Athén za polární kruh (Prázdniny v Evropě), za kterou dostal Cenu Hanzelky a Zikmunda pro cestopis roku. Ve svých 27 letech si pak autor udělal řidičák, aby mohl podniknout vysněnou prázdninovou cestu po rodné zemi, a zážitky z ní následně shrnul v knize Prázdniny v Česku. Na podzim 2021, přesně deset let od své první výpravy, se do Santiaga de Compostela vydal podruhé. V zatím poslední knize tak s humorem a ironií sobě vlastní líčí radosti i strasti novověkých poutníků, kteří putují bez nadsázky až na konec světa.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM