EN

Specifické poruchy učení

Dyslexie, dysgrafie, dysortografie

Lenka Krejčová, Zuzana Hladíková, Kamila Šemberová, Olga Zelinková, Kamila Balharová


100 tipů jak pracovat s dětmi nenásilnám a přirozeným způsobem!
Statistiky ukazují, že se ve třídách učí bezmála 5 % žáků se specifickými poruchami učení, přičteme-li skupinu žáků, jejichž obtíže jsou mírnějšího charakteru, dostaneme se až na 10 %. Mezi hlavní poruchy patří dyslexie, porucha čtenářských dovedností, dysgrafie, porucha písemných dovedností a dysortografie, porucha písemného projevu. Tipy, které vám v knize nabízíme, napomohou práci s dětmi i dospívajícími a naznačí, kudy má smysl ubírat se při jejich vzdělávání i každodenní výchově.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788026612193
Datum vydání 15.01.2018
Věk od 18
Formát 170x243 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,465
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

* tipy pro práci doma i ve škole

* od předškolního věku po maturitu

* využití moderních technologií

* SPU = učíme se jinak

* ověřeno v praxi

Cílem publikace je pomoci učitelům, rodičům i starším žákům pochopit, v čem spočívají obtíže označované jako specifické poruchy učení, do jakých oblastí školního i běžného každodenního života se promítají, jak lze obtíže účinně minimalizovat a současně jak nalézt vhodné postupy a nástroje, které mohou napomoci, aby do učebního procesu SPU zasahovaly co nejméně.

Sto praktických tipů vám pomůže zvládnout SPU v předškolním i školním věku, a to jak v domácím, tak ve školním prostředí. Seznámí vás se stávající legislativou i s psychologickými a speciálně pedagogickými postupy, s nimiž se setkáte v poradnách.

Kapitoly doplňují případové studie a odkazy na konkrétní pracovní listy či pomůcky, které při práci s dětmi a dospívajícími se SPU můžete využít.

Autorky publikace podkládají své rady nejen svým vědeckým zázemím a odborností, ale především praktickými zkušenostmi z každodenní praxe či z domácího prostředí.

Kniha je určena jak pro učitele, tak pro rodiče.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM