EN

Honicí psi

Jorn Lier Horst


Severská detektivka psaná rukou policejního vyšetřovatele.
William Wisting honil po celou svou policejní kariéru zločince, teď se však stává štvanou zvěří sám. Dokáže očistit své jméno a najít skutečného vraha? Mnoha cenami ověnčený bestsellerový detektivní román, který vyniká znalostí policejní práce a technickými detaily vyšetřovaní.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr detektivka
Ilustrátor Radek Jahůdka
Číslo dílu 8
Jazyk čeština
Původní název Jakthundene
Původní jazyk norština
Počet stran 379
EAN 9788074735028
Datum vydání 18.11.2016
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,509
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Po sedmnácti letech je znovu otevřen případ vraždy mladé dívky s tím, že rozhodující důkaz, ktery´ vedl k usvědčení pachatele, byl zfalšován. Vrchní komisař William Wisting je jako šéf někdejšího vyšetřovacího ty´mu pohnán k zodpovědnosti a suspendován. Po celou svou policejní kariéru honil zločince, teď se však stává štvanou zvěří sám. Má na krku policejní inspekci i média a všichni mu kladou nepříjemné otázky. Na vlastní pěst se musí pokusit očistit své jméno a zjistit, kdo tehdy falešny´ důkaz vyrobil. Nechce se mu přitom věřit, že by to byl někdo z jeho ty´mu. Ale kdo tedy? A jaky´ k tomu měl důvod? Nabízí se také další otázka: Byl onen odsouzeny´ člověk skutečně nevinny´? Když zakrátko zmizí další děvče, mají nejen Wisting, ale i jeho kolegové o čem přemy´šlet a hon se na všech stranách rozbíhá naplno.

„Lépe už to snad ani nejde. (...) Honicí psi obsahují vše, co si lze v tomto žánru přát: náboj, velmi propracovanou zápletku a hluboky´ psychologicky´ popis jak ústřední postavy, tak pachatele. A to vše nám předkládá spisovatel, který umí děj dobře vystavět i posouvat vpřed a ktery´ dokáže dodat látce naprostou věrohodnost.“ — Tonsbergs Blad, Norsko

„Úžasná zápletka, skvěle napsany´ román, komplexní a plny´ napětí.“ — Crime Time, Velká Británie

„Jeho novou knihu by si měli přečíst všichni milovníci detektivek. Je prostě vy´jimečně zdařilá.“ — Dagbladet, Norsko

„Honicí psi jsou skvěly´ příběh. Mají vy´borně napsané postavy a chytrou zápletku s několika dějovy´mi linkami a postupně narůstajícím napětím.“ — Örnsköldsviks Allehanda, Švédsko

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "William Wisting"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM