EN

Faktor Churchill

Boris Johnson


Životní příběh jednoho z nejvýznamnějších státníků dvacátého století, Winstona Churchilla.
Z jakých kořenů povstal „faktor Churchill“ a odkud se vzala osobitá genialita jedné z nejvýznamnějších postav 20. století? Výjimečný portrét osobnosti nadané nakažlivou odvahou, úchvatnou výřečností, bezkonkurenčními strategickými schopnostmi a především hlubokou lidskostí.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr politika
Ilustrátor Michaela Treuerová
Jazyk čeština
Překladatel Pavel Bakič
Počet stran 432
EAN 9788074734397
Datum vydání 09.06.2016
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,63
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

U příležitosti padesátého výročí Churchillova úmrtí se Boris John­son rozhodl prozkoumat, z jakých kořenů povstal „faktor Churchill“, a odkud se vzala osobitá genialita jedné z nejvýznamnějších postav dvacátého století. Při psaní se s charakteristickým vtipem a zápalem utkal se všemi mýty, nepodloženými představami i prostou skuteč­ností, a stvořil tak portrét rozporuplné osobnosti nadané nakažlivou odvahou, úchvatnou výřečností, bezkonkurenčními strategickými schopnostmi a hlubokou lidskostí.

Churchill byl zarytý odpůrce války, trpěl jejími ničivými důsledky a pohrdal politiky, kteří její hrůzy osobně nezažili. Pokaždé, když mu to situace dovolila, se vrhal po hlavě do bitevní vřavy a teprve králův zákaz ho přiměl, aby se zřekl osobního zapojení do prvního dne operace Overlord. Churchill byl uznávaným novinářem, vynikajícím řečníkem a laureátem Nobelovy ceny za literaturu. Proslul tím, jak dokázal holdování vínu a opulentním večeřím skloubit s nutností tvrdě pracovat, ponocovat a přijímat klíčová rozhodnutí. Churchill se nikdy nesklonil před politickou korektností, ale jeho otevřenost a vroucí lidskost z něj učinily průkopníka zdravotní péče, vzdělávání a sociálního státu a daly vzniknout myšlence sjednocené Evropy.

Boris Johnson svou knihou ukazuje, že osobnost Winstona Churchilla naprosto vyvrací argumenty všech, kdo považují dějiny za pří­běh neosobních ekonomických sil. Poselství Faktoru Churchill totiž zní, že rozhodující úlohu v dějinách může sehrát jeden jediný člověk. Faktor Churchill není jen lahůdkou pro milovníky historie — měl by se stát povinnou četbou každého, kdo chce poznat, jaké vlastnosti nesmí postrádat skutečná vůdčí osobnost.

„Působivý novinářský portrét bezpočtu různých aspektů kariéry a osobnosti velkého člověka, který živěji než kdy před­tím zachycuje, proč byl Churchill jednou z nejpozoruhodnějších osobností dějin.“ — Sunday Telegraph

„Bravurní výkon… Johnson touto knihou Churchilla nejen oslavuje — on s ním se srovnatelnou energií i soupeří.“ — Finacial Times

„Velkolepá oslava lidské velikosti a prav­děpodobně nejlepší úvod k Churchillovi, který byl kdy napsán.“ — Daily Beast

„Biografie roku, kterou si určitě musíte přečíst.“ — Evening Standard

Faktor Churchill vyšel i jako audiokniha.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM