EN

Andělé strážní (paperback)

Kristina Ohlssonová


V lesíku na stockholmském předměstí Midsommarkransen je nalezeno rozřezané tělo mladé ženy, kterou se podaří identifikovat jako již dva roky pohřešovanou studentku Rebecku Trolleovou. Zatímco vyšetřovací tým Alexe Rechta pátrá po tom, proč Rebecku potkal tak hrozný osud, dojde na místě činu k dalším nálezům odhalujícím několik desítek let stará tajemství. Kdosi se opakovaně vracel do lesa, aby tu před okolním světem ukryl své oběti. Kdo se stane další vrahovou obětí, až se opět vrátí?

Detailní informace

Žánr detektivka
Ilustrátor Lucie Mrázová
Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Původní název Änglavakter
Překladatel Luisa Robovská
Počet stran 512
EAN 9788074732119
Datum vydání 01.01.2014
Věk od 18
Formát 120x195 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,432
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

V lesíku na stockholmském předměstí Midsommarkransen je nalezeno rozřezané a zahrabanétělo mladé ženy, kterou se podaří identifikovat jako studentku Rebecku Trolleovou, která už je dva roky pohřešovaná. Zatímco vyšetřovací tým Alexe Rydha pátrá po tom, proč Rebeckupotkal tak hrozný osud, dojde na místě činu k dalším nálezům odhalujícím několik desíteklet stará tajemství. Kdosi se opakovaně vracel do lesa, aby tu před okolním světem ukryl své oběti.

V domově důchodců sedí němá spisovatelka dětských knížek. Její jméno se opakovaně objevuje v policejním vyšetřování vražd v Midsommarkransenu, ale ona se uzavřela do svého ticha. Stopy vedou k té nejtemnější pravdě a Fredrika Bergmanová s Pederem Rydhemjsou neúprosně vtaženi do událostí kolem hrobu a smrti mladé studentky. Fredrika je navíc postavena před těžké dilema, když se ve vyšetřování objeví i jméno jejího milence Spencera. Může být Spencer opravdu součástí řešení této hádanky? A jakou roli tu vlastně hraje němá spisovatelka? Případ je stále temnější a rozřešení případu se blíží, až nakonec zbývá pouze jedna otázka: Kdo se tentokrát stane vrahovou obětí, až se opět vrátí do Midsommarkransenu?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Fredrika Bergmanová a Alex Recht - brož"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Kristina Ohlssonová

Kristina Ohlssonová

Kristina Ohlssonová vystudovala politologii, pracovala mj. jako analytička v Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OSCE), na švédském ministerstvu zahraničních věcí a Policejním prezidiu, rok působila ve Vídni jako expertka na otázky terorismu. Velkou popularitu u českých i světových čtenářů získala její série s vyšetřovatelkou Frederikou Bergmanovou, která od roku 2013 vychází i v češtině. Mimo tuto sérii píše autorka ještě knihy o advokátovi Martinu Bennerovi.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM