EN

Nová Odysea

Příběh evropské uprchlické krize

Patrick Kingsley


Objektivní pohled na současnou uprchlickou krizi očima reportéra deníku The Guardian.
Evropa čelí vlně migrace, jakou nepoznala od konce druhé světové války, a tato situace vyvolává protichůdné názory a vypjaté emoce. Proto je důležité mít k dispozici objektivní informace a fakta. A právě přináší ve své knize Patrick Kingsley, reportér britského listu The Guardian, který poznal stovky uprchlíků. Jeho kniha je strhujícím zpravodajstvím o osudech jednotlivců a připomíná, že za bezejmennou masou se skrývají příběhy lidí.

Detailní informace

Překladatel Dominika Křesťanová
Počet stran 340
EAN 9788074735196
Datum vydání 03.04.2017
Věk od 0
Formát 135x190 mm
Hmotnost 0,366
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Objektivní pohled na současnou uprchlickou krizi očima reportéra deníku The Guardian.

Evropa čelí vlně migrace, jakou nepoznala od konce druhé světové války, a jako všechno nepoznané, i tato situace vyvolává protichůdné názory a vypjaté emoce. Proto je důležité mít k dispozici objektivní informace a fakta, a právě ta Patrick Kingsley ve své knize přináší.

Autor je zahraničním reportérem britského listu The Guardian, který byl pověřen sledováním uprchlické krize, a zná proto její pozadí i průběh zevrubněji než kdo jiný. V průběhu roku 2015 procestoval Kingsley sedmnáct zemí, kterými vedou nejfrekventovanější migrační trasy, a setkal se se stovkami uprchlíků, kteří putují přes pouště, moře i hory, aby dosáhli vytoužené Evropy.

Kingsley s hlubokým pochopením věci vysvětluje, co jsou tihle lidé zač, proč odcházejí ze svých domovů a jakým způsobem to dělají. Z osobní zkušenosti píše o setkáních s pašeráky, s pobřežní stráží, s dobrovolníky i pohraničníky, a poměřuje situaci v terénu s vlažných přístupem vlád a úřadů, které by měly urychleně hledat optimální řešení.

Jeho kniha přináší strhující zpravodajství o skutečných osudech jednotlivců podstupujících tuto nebezpečnou a strastiplnou pouť, a připomíná nám, že za bezejmennou masou se skrývají příběhy lidí stejných jako my.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM