EN

Příběh zdravé výživy

Jak Honzík přišel na chuť zdravému jídlu

Kateřina Gančarčíková


Zamyslete se s dětmi nad zdravým stravováním
Honzík často jezdí na vesnici k babičce a dědečkovi, kteří mají čas a ochotu upozorňovat ho na různé zajímavosti v okolí a vysvětlovat mu nesrozumitelné věci. Cílem knihy je seznámit nejmladší čtenáře s tím, které potraviny jejich tělu prospívají, kterých se mají raději vyvarovat a jak má vypadat celoroční zdravý jídelníček. Kniha je vhodným společníkem pro společné povídání rodičů s dětmi, autorka se snaží jednoduše zodpovědět nejčastější dětské otázky týkající se tématu.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 48
EAN 9788026611950
Datum vydání 20.11.2017
Věk od 5
Formát 167x240 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,329
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha pro nejmladší čtenáře, která jednoduše a srozumitelně zodpoví jejich nejčastější dotazy týkající se zdravého stravování:

- Jak se v těle vytváří energie?

- Čemu v těle prospívají různé druhy potravin?

- Kde najdeš vitaminy a čemu v těle pomáhají?

- Jak si připravit zdravé mlsání?

- Co můžete vyčíst z etiket na obalech potravin v obchodech?

Honzík často a rád navštěvuje na vesnici babičku a dědečka, kteří si vždycky najdou čas na zodpovězení jeho všetečných otázek.

Tentokrát se Honzík zamýšlí nad tím, co jí, co mu chutná, co méně, a zjišťuje, které potraviny jeho tělu prospívají a kterých se má raději vyvarovat. Prarodiče mu trpělivě vysvětlují, jak tělo získává stavební látky a vytváří energii, jak poznáme chuť a jak má vypadat celoroční zdravý jídelníček. A babička pro mlsné jazýčky připraví recept na zaručeně zdravou dobrotu.

V rubrice Pro zvídálky autorka doplňuje zajímavé souvislosti a do přílohy pro vás připravila přehledný zdravý talíř a schéma stravování s vysvětlením, čemu v těle napomáhají jednotlivé živiny.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Příběhy o světě kolem nás"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM