EN

(Vel)Mistr E a ztracená šifra dokonalosti

Ladislav Špaček, Jiří Chalupa


Podaří se Klárce nalézt ztracenou šifru a vysvobodit Království Etikety ze zakletí?
Stal se zázrak! Klárka si myslela, že už se nikdy nevrátí do Království Etikety, kde strávila spoustu času. Zničehonic se však objevil Mistr E a požádal ji o pomoc. Aby beznadějně začarované království bylo vysvobozeno, je třeba najít ztracenou šifru dokonalosti. A to je právě Klárčin úkol. Jak se ale hledá něco, o čem netušíte, jak to vypadá? Vydejte se s ní na dobrodružnou cestu, u které si doplníte vaše znalosti etikety… Tak hurá za Klárkou!

Detailní informace

Ilustrátor Lukáš Urbánek
Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Řada Mistr E
Počet stran 160
EAN 9788074480751
Datum vydání 23.11.2017
Věk od 9
Formát 166x239 mm
Nakladatelství EDICE ČT
Hmotnost 0,545
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

V beznadějně začarovaném Království Etikety strávila Klárka, a my spolu s ní, spoustu času. Když už si myslela, že se do onoho kouzelného království nikdy nevrátí, stal se zázrak! Mistr E se objevil a požádal Kláru o pomoc. Aby bylo Království Etikety vysvobozeno ze zakletí, je třeba najít ztracenou šifru dokonalosti. A to je právě Klárčin úkol. Jak se ale hledá něco, o čem ani netušíte, jak to vypadá? Samozřejmě se Klárce snaží pomoci obyvatelé království v čele s králem Jaroušem, královnou Julií a hlavně princem Honzou. I to by ale bylo málo. Naštěstí se Klára seznámí s roztržitým, ale jinak velice vtipným trpaslíkem Boubelou a tak dobrodružná cesta za ztracenou šifrou může začít! Určitě je vám jasné, že si přitom doplníme i svoje, už docela bohaté, znalosti etikety. Tak tedy: Hurá za Klárou! Kam? No přece do téhle knížky! Probereme další a náročnější témata, např. odvahu, stud, přetvářku, poslušnost, respekt k druhému. Posuneme se tedy od společenského chování (Mistr E) a jeho vyšších forem (Velmistr E) k formování povahy a hodnotových žebříčků.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Mistr E"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ladislav Špaček

Ladislav Špaček

Ladislav Špaček (1949) je původním povoláním pedagog, od roku 1992 působil jedenáct let na Pražském hradě jako mluvčí prezidenta Václava Havla. Je propagátorem společenské etikety a jako autor a protagonista televizního seriálu Etiketa napsal na toto téma řadu knih. S Jiřím Chalupou vytvořili pro Českou televizi oblíbený seriál pro děti Mistr E – pohádková etiketa a (Vel)Mistr E a zpracovali ho do stejnojmenné řady úspěšných knih. Působí jako konzultant v oboru komunikace a etikety, pořádá přednášky pro manažery firem a úřadů. V Mladé frontě vydal desítku titulů, mezi nejznámější patří Deset let s Václavem Havlem (2021) a Etiketa pro holky a kluky (2022).
Zobrazit profil autora

Jiří Chalupa

Jiří Chalupa

Narodil se a stále žije v Praze. Po studiu FAMU nastoupil do České (tehdy Československé) televize a pracuje v ní jako dramaturg a scenárista pořadů pro děti dodnes. Je spoluautorem dnes už kultovního Studia Kamarád a autorem desítek dalších pořadů, například pohádek Co takhle svatba, princi, Ať přiletí čáp, královno, Trampoty vodníka Jakoubka, O Nudlovém království a dalších. Z jeho literárních prací byly vydány například tituly Princové jsou na draka, Velká kniha Jů a Hele, Moje chytrá knížka. Spolu s Ladislavem Špačkem vytvořili oblíbený cyklus o etiketě pro děti Mistr E a (Vel)Mistr E, který se stal v Edici ČT úspěšnou knižní řadou.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM