EN

Machinace

Hayley Stoneová


Má lidstvo šanci proti inteligentním strojům?
Nastalo období Machinací. Stroje se vzbouřily a nyní se snaží vyhladit i poslední zbytky lidské civilizace. A co víc, Rhona Longová, symbol a vůdkyně odboje, byla zabita při záchranné misi. Dostává ale druhou šanci – jako klon, který si neuchoval skoro žádné vzpomínky. Rhona si musí získat zpět důvěru svých přátel, svého bývalého partnera i celé své základny, zatímco se stroje chystají k dalšímu velkému útoku. Navíc se zdá, že Rhoně usiluje o život i někdo z jejích vlastních řad…

Detailní informace

Žánr sci-fi
Ilustrátor Jakub Gajdošík
Jazyk čeština
Původní název The Machinations
Původní jazyk angličtina
Překladatel Johana Eliášová
Počet stran 360
EAN 9788025907139
Datum vydání 21.08.2017
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,48
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

„Poprvé je smrt trápení. Podruhé už spíš jenom otrava.“

Stroje byly stvořeny k tomu, aby lidstvu pomáhaly a zamezily veškerým válkám. Neúprosnou logikou ovšem došly k jednoduchému závěru: bez lidí žádné konflikty nehrozí. Nastává nemilosrdné vyvražďování, které lidskou rasu přivede až na pokraj vyhynutí. Během jedné ze záchranných misí umírá i Rhona Longová, symbol a vůdkyně odboje, ale dostává druhou šanci – jako klon, který si neuchoval skoro žádné vzpomínky. Nyní ji čeká nelehký úkol: všechny kolem přesvědčit, že Rhonina kopie není o nic horší než Rhona sama, ať už se to týká jejích citů, nebo schopnosti velet. Mezitím se ale stroje chystají na nehostinných aljašských pláních k dalšímu velkému útoku, jehož cílem nemá být jen zničení jedné ze základen odboje, ale něco mnohem děsivějšího.

Hayley Stoneová ve své prvotině předkládá tradiční dystopické téma, které ovšem zpracovává nově a s nadhledem. Ústřední roli v něm hraje svérázná hrdinka, jejíž sarkastické glosy a ironické poznámky dodávají jinak pochmurnému románu odlehčený tón.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Jarmila Koukalová
I když nejsem velký fanda sci-fi, do knihy jsem se pustila. Mohla za to lákavá anotace. A musím říct, že to byla dobrá volba. Dobře se to četlo, představa, že se něco takového může stát není podle mě zas až tak nereálná. Kdo ví, co bude za 30 - 50 let.. Jen bych možná ubrala z toho množství myšlenek hlavní postavy. Ano, byly důležité pro dokreslení, ale mně by jich stačila půlka a příběh by na mě působil akčnějším dojmem.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM