EN

Umění míru

John Stevens, Morihei Uešiba


„Umění míru má doplňovat to, co schází.“ – Morihei Uešiba
Inspirativní učení, která toto vydání obsahuje, nám ukazují, že pravá cesta bojovníka se zakládá na soucitu, moudrosti, nebojácnosti a lásce k přírodě. Tato učení jsou výtažkem z hovorů a spisů Moriheie Uešiby, zakladatele populárního japonského bojového umění aikidó. Vydání obsahuje také životopis Moriheie a jeho náhled na umění války v protikladu k umění míru.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jan Kadlec
Počet stran 100
EAN 9788087222478
Datum vydání 05.12.2016
Věk od 18
Formát 135x210 mm
Nakladatelství B4U Publishing
Hmotnost 0,133
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

„Umění míru má doplňovat to, co schází.“ – Morihei Uešiba

Inspirativní učení, která toto vydání obsahuje, nám ukazují, že pravá cesta bojovníka se zakládá na soucitu, moudrosti, nebojácnosti a lásce k přírodě. Tato učení jsou výtažkem z hovorů a spisů Moriheie Uešiby, zakladatele populárního japonského bojového umění aikidó, které rozvíjí tělo i mysl a které on sám nazval Uměním míru, nenásilnou cestou k vítězství tváří v tvář konfliktu. Uešiba věřil, že principy aikidó lze uplatnit ve všech výzvách, které nás v životě potkají – ve všech osobních mezilidských vztazích, v práci i obchodu.

Toto vydání je rozšířením původní drobné verze, která vyšla v edici Shambala Pocket Classics. Obsahuje množství nového materiálu včetně Uešibova životopisu, eseje Johna Stevense, který představuje Uešibův náhled na umění války v protikladu k umění míru, nově přeložené doka, což jsou poučné básně o Cestě, a Uešibovu vlastnoruční kaligrafii.

Morihei Uešiba (1883–1969) se proslavil jako jeden z největších učitelů bojových umění. Po letech, během nichž působil jako mistr mnoha bojových umění, voják a duchovní učitel, dal vzniknout aikido, cestě, jak rozšířit mír a harmonii po celém světě.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM