EN

Dům, ve kterém… Smečka ze čtvrtého pokoje

Mariam Petrosjanová


První díl kultovního románu s řadou literárních ocenění od celosvětově úspěšné autorky.
Na kraji města uprostřed paneláků stojí Šedý dům. Skrývá v sobě tajemství a za jediný den se v něm odehrají příběhy, které ve světě venku nezažijete za celý život. Stejně zvláštní jako Dům samotný jsou i jeho obyvatelé… Mladý vozíčkář Kuřák žije v Domě už několik měsíců. Když ho přestěhují do jiné skupiny výrazných osobností i prazvláštních individuí, uvědomí si, že Dům je místo, které dokáže obrátit život naruby všem, kteří žijí mezi jeho zdmi…
Získaná ocenění:
Zlatá stuha, 2018, nominace za překlad v kategorii Beletrie pro mládež

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Dom, v kotorom...
Původní jazyk ruština
Překladatel Konstantin Šindelář
Počet stran 328
EAN 9788025329054
Datum vydání 26.09.2016
Věk od 14
Formát 135x203 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,5
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

První díl kultovního románu s řadou literárních ocenění od celosvětově úspěšné autorky.

Na kraji města uprostřed paneláků stojí Šedý dům. Skrývá v sobě tajemství a za jediný den se v něm odehrají příběhy, které ve světě venku nezažijete za celý život. Dům je něčím mnohem víc, než jen internátní školou pro děti, které opustili jejich rodiče. Stejně zvláštní jako Dům samotný jsou i jeho obyvatelé…

Mladý vozíčkář, přezdívaný Kuřák, žije v Domě už několik měsíců. Když ho přestěhují do jiné skupiny výrazných osobností i prazvláštních individuí, uvědomí si, že Dům je místo, které dokáže obrátit život naruby všem, kteří žijí mezi jeho zdmi... a dokonce je může i zabít.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Dům, ve kterém..."

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Mariam Petrosjanová

Mariam Petrosjanová

Mariam Petrosjanová je arménská rusky píšící spisovatelka a malířka. Její román Dům, ve kterém…, na němž pracovala bezmála dvacet let, se téměř okamžitě po svém vydání v Rusku stal bestsellerem, získal si obrovské množství fanoušků a obdržel řadu literárních cen. Kniha se dočkala překladů do řady jazyků. Mariam Petrosjanová žije s manželem a dvěma syny v Jerevanu.
Zobrazit profil autora

Recenze

dagon.cz - Kniha, která líčí rafinované pasti

„…Ruská fantastika vydala další ze svých pokladů. Dílo, v němž není naplno řečeno nic, ale kde si z náznaků a sledování sdělení mezi řádky čtenář odnese mnohé. Dům, ve kterém… je neotřelé vyprávění, které zanechá ve čtenářích hlad..."

Vlčí bouda - Dům, ve kterém je možné vše

„…Není to lehké čtení. Není to konzumní text pro chvilku na záchodě. Je to příběh mnoha vrstev... Je to dechberoucí výlet do světa, ve kterém je vše možné a nic není takové, jak by se dalo čekat a čím je čtenář starší, tím těžší je ho pochopit a prohlédnout. Ale pokud se vám to podaří, budete uchvácení. Stejně jako já..."
NAPIŠTE NÁM