EN

Odpovědný management

Nadstavba leadershipu

Zdenek Dytrt


Vedoucí pracovník, který neinovuje metody své práce, ztrácí pružnost, jeho práce je mnohdy zdrojem nežádoucích jevů, které otevírají prostor pro netransparentní jednání.
Kniha se zabývá metodou vedení lidí (leadershipu), která je často chápana pouze jako řízení pracovníků. Je samozřejmé, že řízení zahrnuje i řešení vzájemných mezilidských vztahů. Leadership však tento vztah obohacuje o atribut kvality člověka - odpovědného odborníka, který spojuje rozhodovací proces s řízením inovačního procesu a respektuje jednotu kvality a kvantity. Leadership není spojován s pracovní funkcí, protože se týká každého, kdo řídí, a to bez ohledu na to, zda jen sám sebe anebo organizaci.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 112
EAN 9788072613489
Datum vydání 17.08.2015
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství MANAGEMENT PRESS
Hmotnost 0,185
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

ODPOVĚDNÝ MANAGEMENT A JEHO NADSTAVBA - LEADERSHIP

Publikace známého pedagoga a odborníka na problematiku manažerské etiky Zdenka Dytrta Odpovědný management se zabývá metodou vedení (leadership), která je často chápana pouze jako řízení pracovníků. Je samozřejmé, že řízení v sobě zahrnuje mimo jiné i řešení vzájemných mezilidských vztahů, tj. vztahů člověk-člověk. Leadership však navíc tento vztah obohacuje o atribut kvality člověka. Kreativního a odpovědného odborníka, stratéga i taktika, kreativního a systematického inovátora, který spojuje rozhodovací proces s řízením inovačního procesu a respektuje jednotu kvality a kvantity. Leadership není spojován s pracovní funkcí, protože se týká každého, kdo řídí, a to bez ohledu na to, zda jen sám sebe anebo velkou organizaci. Z problémů, které v managementu vznikají a dále se rozvíjejí, upozorňuje autor na stagnující filozofii managementu a doporučuje přizpůsobit ji novým podmínkám, které otcové managementu v minulém a předminulém století nemohli předvídat. Proto hovoříme o vedení (leadershipu) jako o nadstavbě managementu. Od leadershipu očekáváme stimulaci motivace uplatňování manažerské etiky u sebe samých i v našem konání. To znamená, že i náš vlastní proces řízení je třeba řídit - inovovat. Proto autor zavádí důležitý pojem teorie managementu – „řízení řízení“.

Cílem publikace je upozornit čtenáře – manažery firem, podnikatele, učitele, studenty - že člověk, který neinovuje metody svého konání a neřeší problémy komplexně, ztrácí pružnost, jeho práce se stává neefektivní a je mnohdy zdrojem nežádoucích jevů, které otevírají prostor pro konzumní a netransparentní jednání. Kniha splňuje všechny předpoklady k tomu, aby se svými naléhavými argumenty stala inspirací pro aplikaci leadershipu intenzifikovala nejen etiku jednání, ale i pracovní výsledky.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM