EN

Nenavlékejte hrochovi ponožky a další pr

Terry Kelley


Kniha amerického konzultanta předkládá pětasedmdesát jasně formulovaných pravidel týkajících se základních oblastí manažerské práce (komunikace, organizace práce, vedení lidí v podmínkách neustálých změn a rizik, taktiky chování apod.). Patřičná dávka jemného humoru a nadsázky jsou pak zárukou toho, že se čtenářům hluboce vryjí do paměti. Kniha je určena jak začínajícím, tak i zkušeným manažerům, pro něž se mohou autorova doporučení stát sig

Detailní informace

Žánr management
Jazyk čeština
Počet stran 228
EAN 8072610708
Datum vydání 01.01.2002
Věk od 0
Formát 145x205 mm
Nakladatelství MANAGEMENT PRESS
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Existují činnosti, které bychom vůbec dělat neměli, natož abychom se je pokoušeli dělat dobře. Stačí si jen na okamžik vzpomenout na nebohého hrocha. Nechce ponožky. Zcela jistě je nepotřebuje. Pokud se mu je budete pokoušet navléknout, nebude na vaše snažení pohlížet nikterak přívětivě… Ani v byznysu bychom neměli ztrácet čas s úkoly a aktivitami, které jsou zbytečné a postrádají jakýkoli smysl. Dříve než se do něčeho pustíte, zamyslete se nad tím – „nenuťte hrocha, aby si navlékal ponožky“.

Snažit se je pěkné, uspět je lepší

Nechcete-li tančit, nechoďte na večírek

Dokonce i slepá veverka nalezne nějaké ořechy

Pozor na psa, který neštěká

Držíte-li v ruce meč, nemůžete ji nikomu podat

Kniha Nenavlékejte hrochovi ponožky a další pravidla byznysu, jejímž autorem je význačný americký konzultant a specialista na informační technologie Terrey Kelley (vydalo ji nakladatelství Management Press, brož., 240 str., doporučená cena 290 Kč, z angl. orig. ji přeložil A. Lisa), předkládá pětasedmdesát jasně formulovaných pravidel týkajících se základních oblastí manažerské práce (organizace práce, komunikace, mezilidských vztahů, vedení lidí v podmínkách neustálých změn a rizik, postupu a povýšení), které sice nejednou obsahují pravdy všeobecně známé a často opakované, avšak v autorově podání jsou tyto pravdy postaveny do „nového světla“ a nových souvislostí. Patřičná dávka humoru a nadsázky jsou zárukou toho, že si poučení z nich vyplývající čtenáři snadno zapamatují.

     Jak autor sám říká: „Jednotlivá pravidla jsem se pokusil prezentovat co nejpřístupněji a s humorem. Neznamená to, že bych se považoval za kdovíjak vtipného nebo moudrého člověka. Vůbec ne. Protože vím, že na tento způsob komunikace reaguji nejvstřícněji, snažil jsem se psát jako někdo, komu bych byl sám ochoten naslouchat.“

     Kniha je určena jak začínajícím, tak i zkušeným manažerům, pro něž se některá pravidla mohou stát varovným signálem před každodenní rutinou a stereotypem.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM