EN

Diktáty a testy pro 7. třídu

Procvičení učiva z českého jazyka

Vlasta Gazdíková


Zvládněte pravopis na jedničku
Cvičebnice je určena pro žáky 7. ročníku ZŠ a studenty 2. ročníku osmiletých gymnázií. Jejím cílem je pomoci zopakovat probíranou látku z českého jazyka a prověřit, jak jsou žáci schopni samostatně pracovat. Cvičebnice je vhodná pro práci doma i ve škole. Dělí se na 3 hlavní části: 15 doplňovacích diktátů, 15 jazykových testů (zahrnují úkoly týkající se nauky o slově, tvarosloví a skladby) a 12 úkolů v části Učíme se hrou. V závěru najdete řešení všech tří hlavních částí.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 92
EAN 9788026605416
Datum vydání 01.09.2014
Věk od 11
Formát 210x297 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,339
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Cvičebnice mateřského jazyka Diktáty a testy pro 7. třídu je určena pro žáky 7. ročníků ZŠ a studenty 2. ročníků osmiletých gymnázií. Je užitečná pro zopakování probírané látky a prověření schopnosti samostatně pracovat. Velkou výhodou této cvičebnice je, že si zvolíte tempo, které vám vyhovuje a odpovídá vašim schopnostem.

Hlavním cílem je, abyste se vy, žáci a studenti, naučili orientovat v psanému textu, pochopili kladené otázky a využili své znalosti při jejich řešení. A pokud se vám nepodaří všechny úkoly vyřešit, můžete si vzít na pomoc buď učebnici, nebo některou z jazykových příruček, jako jsou např. Pravidla českého pravopisu či Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost.

Cvičebnice je vhodná pro práci nejen doma, ale i ve škole.

Je rozdělena opět na 3 hlavní části:

1) 15 doplňovacích diktátů: zahrnují pravopisné jevy již probrané nebo jevy nově probírané. Diktáty vám může také někdo nadiktovat podle klíče v závěru publikace. Každý diktát je krátkým příběhem, který vás může buď pobavit, poučit, nebo inspirovat k tomu, že si o autorovi vyhledáte více informací, nebo si dokonce jeho knihu přečtete.

2) 15 jazykových testů: prvních deset vychází z učiva 7. ročníku. Zahrnuje úkoly týkající se nauky o slově, tvarosloví a skladby. Zbývajících pět testů se věnuje souhrnnému opakování již probraného učiva. Testy jsou sestaveny tak, abyste si zvykali pracovat s různými typy otázek i odpovědí, což se v budoucnu může hodit u přijímacích zkoušek. Také zde najdete „taháky“, které vám připomenou některé obtížné jevy.

3) 12 úkolů v části Učíme se hrou: k této části patří kromě zadání úkolů též 11 volných pracovních listů, které si opět postupně podle zadání rozstříháte, složíte správné odpovědi a nalepíte do sešitu.

V závěru publikace najdete řešení všech tří hlavních částí.

Teď už tedy nezbývá nic jiného, než se s chutí pustit do práce. Tak ať se vám vše daří!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Diktáty a testy"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vlasta Gazdíková

Vlasta Gazdíková

Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity J. E. Purkyně v Brně (dnes Masarykova univerzita), obor český jazyk – hudební výchova. Následně ji osud zavál do Zlína, kde působila jako učitelka 2. stupně základní školy. Dnes bydlí v rodinném domku v malé vísce poblíž Uherského Brodu. Věnuje se péči o své nejbližší, baví ji pěstování kytek, četba knih, hudba a domácí mazlíček – zlatý retrívr. Ve volném čase si plní svůj dávný sen – píše knížky pro ty, kteří se chtějí zdokonalit ve své mateřštině.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM