EN

Veselé diktáty a doplňovačky - Hurá do pohádky (2. třída)

2. třída

Eva Mrázková


Diktáty nemusí být vždycky nuda!
Použili jsme pravopisné oříšky v pohádkovém příběhu malého draka. Děti jsou na další dráčkovy osudy zvědavé, proto pak k psaní diktátu necítí nechuť. Buď můžete dítě nechat v první části doplnit chybějící písmena, nebo mu text podle klíče v závěru nadiktovat. Knížka je vhodná pro procvičování pravopisu ve škole i doma. Cvičebnice se zaměřuje na tyto jevy: ú na začátku slova, ů uvnitř a na konci slova, psaní y (ý) po tvrdých souhláskách nebo i (í) po měkkých souhláskách, párové souhlásky na konci slov.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 64
EAN 9788026603719
Datum vydání 02.09.2013
Věk od 7
Formát 167x225 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,139
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá 2 skobkami (sešitová)

Diktáty často bývají pro školáky strašákem. Pomocí cvičebnice Veselé diktáty a doplňovačky se snažíme tuto noční můru trošku polidštit. Máme při tom na paměti dvě důležitá pravidla – opakování dělá mistra a škola hrou.

Použili jsme pravopisné oříšky, které děti začínají louskat ve 2. třídě, v pohádkovém příběhu malého draka. Děti jsou na další dráčkovy osudy zvědavé, proto pak k psaní diktátu necítí takovou nechuť, některé se na ně dokonce těší.

Texty lze použít dvojím způsobem, který zvolíte podle zralosti dítěte nebo obtížnosti probíraného jevu. Buď můžete dítě nechat v první části doplnit chybějící písmena, nebo mu text podle klíče v závěru nadiktovat.

Knížka je vhodná pro procvičování pravopisu ve škole i doma.

Cvičebnice se zaměřuje na tyto jevy:

- ú na začátku slova, ů uvnitř a na konci slova

- Psaní y (ý) po tvrdých souhláskách h, ch, k, r, d, t, n

- Psaní i (í) po měkkých souhláskách ž, š, č, ř, c, j, ď, ť, ň

- Slabiky dě, tě, ně

- Slabiky bě, pě, vě, mě

- Párové souhlásky na konci slov – b, p – d, t – ď, ť – h, ch – v, f – z, s – ž, š

Přejeme vám hodně zábavy při procvičování pravopisu.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Eva Mrázková

Eva Mrázková

Odmalička si ráda hraje s písmenky, poznává nové lidi a místa. Vystudovala ekonomii a žurnalistiku. Věnovala se oběma profesím, ale nakonec zvítězila láska ke knížkám, které rediguje v nakladatelství Edika. Žije s rodinou v malém městečku nedaleko Brna, velkou inspirací jsou pro ni dcery. Píše knížky pro děti, zaměřuje se především na procvičování českého pravopisu a jazykových schopností. Snaží se předat dětem znalosti zábavnou a nenásilnou formou. K úspěšným titulům patří Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině, série Veselé diktáty a doplňovačky, edice Deskové hry na procvičení cizích jazyků nebo dvojjazyčná řada Klasické české pohádky + audio CD v šesti jazykových mutacích.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM