EN

Vyhoření. Rozpoznání, léčba, prevence

Thomas Poschkamp


Předejděte vyhoření účinnou prevencí!
Vyhoření je u pedagogů problémem číslo jedna. Přibývající zátěž spojená s administrativou a frustrující pocit, že člověk ve vyučování nestačí nárokům, vedou právě u zanícených učitelů k vyhoření. Kniha nabízí pomoc, jak toto ohrožení rozpoznat a překonat. Ověřené psychologické metody pomáhají nejen eliminovat dalekosáhlé následky, ale také – a to je významnější – zabránit tomu, aby se přetížení učitelé do ochromujícího stavu vyhoření dostali.

Detailní informace

Ilustrátor Alice Trojanová
Jazyk čeština
Původní název Ausgebrannt! Burnout erkennen, heilen, verhindern
Počet stran 104
EAN 9788026601616
Datum vydání 02.09.2013
Věk od 15
Formát 170x243 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,22
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Vyhoření je u pedagogů problémem číslo jedna: 86?% učitelů, kteří kvůli nemoci opustili své povolání, trpí vyhořením! Přibývající zátěž spojená s administrativou a frustrující pocit, že člověk ve vyučování nestačí nárokům, vedou právě u zanícených učitelů k vyhoření.

Vyhoření může potkat každého. Zpočátku je jakoby nepozorované, nakonec však ochromí celou osobnost. Aby k tomuto kritickému stavu nedošlo, nabízí kniha pomoc, jak toto ohrožení rozpoz­nat a překonat. Tento rádce – napsaný z praxe pro praxi – ukazuje cestu, jak pomocí cílených cvičení určených pro všed­ní den vyhoření předejít.

O autorovi

Thomas Poschkamp, Dr. phil., je diplomovaným pedagogem, odborným poradcem pro psychotraumatologii na Německém institutu pro psychotraumatologii a na Institutu pro klinickou psychologii a psychodiagnostiku a docentem psychotraumatologie.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM