EN

České, moravské a slezské hrady ve faktech, mýtech a legendách.

Vladimír Liška


Vydejte se poznat jedeapadesát hradů, zámků a tvrzí České republiky opředených mýty a pověstmi.
Stavby známé a dodnes obývané, i ty zapomenuté, zříceniny restaurované i opuštěné, zbytky paláců a opevnění, dnes pokryté bujnou vegetací. Některé jsou na místech snadno přístupných, v nížinách, údolích, na kopcích, k některým vedou náročné stezky. Co je navzájem spojuje? Mají svá velká i menší tajemství. Publikaci doplňují fotografie dokumentující současnost.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 424
EAN 9788073887483
Datum vydání 20.06.2016
Věk od 12
Formát 170x245 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,95
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Vydejte se poznat jedeapadesát hradů, zámků a tvrzí České republiky opředených mýty a pověstmi.

Poznejte stavby známé a dodnes obývané, ale i zapomenuté, restaurované nebo opuštěné zříceniny, zbytky paláců a opevnění, dnes pokryté bujnou vegetací. Některé najdete na snadno přístupných místech, v nížinách, údolích, na kopcích, k některým vedou náročné turistické stezky. Co je navzájem spojuje? Vážou se k nim nejrůznější mýty a pověsti.

Autor vypravuje o Čertově zdi na Bezdězu, markomanské královně na Buchlově, pohanském hradišti na pálavském Děvíně nebo o pokladu z napoleonských válek, který by měl být ukrytý v podzemní chodbě pod Černou věží na Házmburku. Svá tajemství má nejen tisíciletý Pernštejnský tis, jeden z nejstarších památných stromů v České republice, ale také hranolová věž Přimdy nebo mohutné opevnění templářského Templštejna.

Publikaci doplňují fotografi e dokumentující současnost pořízené speciálně pro tuto knihu a zeměpisné souřadnice.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vladimír Liška

Vladimír Liška

Vladimír Liška je přední český záhadolog, publicista a spisovatel. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. V devadesátých letech minulého století patřil k zakladatelům Československé archeoastronautické asociace, která se zaměřovala na propagaci paleoastronautiky, ufologie, parapsychologie, psychotroniky a řešení historických otazníků a záhad. Od roku 2001 se plně věnuje publicistické dráze. Je autorem více než třiceti knížek.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM