EN

Programujeme hry ve Flashi

Emanuele Feronato


Vytvořte si vlastní hru ve Flashi
Naučte se zábavnou formou pracovat s jazykem ActionScript a v prostředí Flashe. V každé z devíti kapitol vytvoříte plně funkční hru a to úplně od začátku, krok za krokem. Autor při výběru zvolil známé hry, zkusíte si sami naprogramovat Hada, Tetris nebo Hledání min. V každé hře se naučíte nové postupy, techniky a koncepty, které poté můžete uplatnit při vývoji vlastních projektů ve Flashi.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Flash Game Development by Example
Počet stran 264
EAN 9788025136973
Datum vydání 30.01.2012
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,43
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Jste nadšenými fanoušky her ve Flashi a chtěli byste zkusit nějakou sami vytvořit? Pracujete s ActionScriptem nebo Flashem a rádi byste prohloubili své znalosti zábavnou formou? Ovládněte ActionScript a Flash při vytváření her – prakticky, bez nudných pouček a definic a s plně funkčními výsledky.

Autor s bohatými zkušenostmi s tvorbou her ve Flashi vás povede krok za krokem postupy, jak vytvořit devět klasických her. V každé hře se seznámíte s novými postupy a technikami. Všechny hry budete vyvíjet od prvotního návrhu a základní funkčnosti až po zcela funkční výsledek v podobě hotové hry. Zkušenosti s umělou inteligencí, úrovněmi, počítáním skóre, časovým omezením a pohyblivými cíli nabyté v knize poté můžete dále použít při vývoji vlastních her.

Publikace vás mimo jiné naučí, jak:

* Navrhnout a vykreslit herní prostředí

* Náhodně generovat hrací kameny

* Pracovat s nepřáteli a modelovat jejich chování

* Počítat skóre a zpřístupnit hráči nápovědu

* Korektně aplikovat do hry fyzikální zákony

* Nastavit časové omezení

O autorovi:

Emanuele Feronato se zabývá programovacími jazyky od počátku 80. let a specializuje se především na vývoj webových technologií a her. Vyučoval programování online, nyní vlastní italskou společnost zabývající se vývojem v oblasti Internetu, kde pracuje jako vedoucí programátor. Hry, které vytvořil ve Flashi, se chlubí více než 50 miliony spuštění. Jeho blog najdete na adrese http://www.emanueleferonato.com.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM