EN

Rudý démon

Čchiou Siao-lung


Román ze série případů šanghajské policie. Šéfinspektor Čchen řeší velmi delikátní zločin.
Další román ze série případů šanghajské policie, v němž šéfinspektor Čchen na žádost nejvyšších komunistických papalášů vyšetřuje velmi delikátní zločin, tentokrát v uměleckých kruzích v Šanghaji, mezi spisovateli a umělci. Znalost tohoto prostředí je pro něj výhodou, ale i přesto se případ komplikuje, čas ubíhá a umírají nevinní lidé.

Detailní informace

Žánr detektivka
Jazyk čeština
Původní název The Mao Case
Počet stran 304
EAN 9788073884406
Datum vydání 08.11.2011
Věk od 18
Formát 168x240 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,613
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Další román ze série případů šanghajské policie, v němž šéfinspektor Chen za žádost nejvyšších komunistických papalášů vyšetřuje velmi delikátní zločin. Popis vyšetřování doplňují poznámky o životě a politické situaci v Číně. Za toto propojení i své mistrné vypravěčské umění získal autor mnoho cen a uznání po celém světě.

Největší filmová hvězda čínského filmu třicátých let Šang Jün-kuan tančila s velkým Maem a její dcera Čchien a vnučka Ťiao kvůli tomu byly pronásledovány. Po vydání knihy o soukromém životě Maa Oblak a déšť v Šanghaji je vrchní inspektor Čchen pověřen tím, aby zjistil, zda Šang své vnučce Ťiao nezanechala něco důvěrného o Maovi, něco natolik intimního, co by mohlo ohrozit jeho pověst, a nesmí se to proto dostat na veřejnost.

Další případ zavede inspektora Čchena do uměleckých kruhů v Šanghaji, mezi spisovatele a umělce, kteří jsou mu tak blízcí. Znalost tohoto prostředí je pro něj výhodou, ale i přesto se případ komplikuje, čas ubíhá a umírají nevinní lidé. Jenže vše, co se týká Maa, musí být pečlivě vyšetřeno.

V dalším románě Čchiou Siao-lunga Rudý démon se opět setkáváme s inspektorem Čchenem, který při policejní práci nezapomíná na poezii.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM