EN

Toulky nejen železniční minulostí

Josef Schrötter


Projížďka železniční historií s ilustracemi grafika Jiřího Boudy
V roce 2015 zemřel přední český malíř a grafik Jiří Bouda. Velká část jeho bohatého životního díla se týkala železnice a v jeho obrazech a grafikách se skrývá skutečná poetika s dokonalým citem pro detail. Tato publikace je poctou Boudově tvorbě, jež nezaměnitelným stylem vypráví příběh železnice v českých zemích. Působivé ilustrace doplňují texty z pera zkušeného autora Josefa Schröttera. Vydejte se na poučnou i malebnou exkurzi do historie naší kolejové (i jiné) dopravy.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Martin Bouda
Jazyk čeština
Počet stran 240
EAN 9788026452140
Datum vydání 06.05.2024
Věk od 12
Formát 210x297 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,229
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

V roce 2015 zemřel přední český malíř a grafik Jiří Bouda. Velká část jeho bohatého životního díla se týkala železnice a v jeho obrazech a grafikách se skrývá skutečná poetika s dokonalým citem pro detail. Tato publikace je poctou Boudově tvorbě, jež nezaměnitelným stylem vypráví příběh železnice v českých zemích i ve světě. Působivé ilustrace doplňují texty z pera zkušeného autora Josefa Schröttera. Vydejte se na poučnou i malebnou exkurzi do historie kolejové (i jiné) dopravy.

*Koněspřežní železnice

*Počátky parní železnice

*Lokomotivy

*Motorové vozy a lokomotivy

*Elektrizace železnice

*Železniční stanice, nádraží a zastávky

*Mosty a tunely

*Horské tratě

*Elektrické tramvaje, trolejbusy, metro

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Josef Schrötter

Josef Schrötter

Vyučil se elektromechanikem sdělovacích a zabezpečovacích zařízení. Pracoval v řadě profesí v železničním provozu ve Střední dráze, posléze vystudoval při zaměstnání Střední průmyslovou školu a Vysokou školu dopravní v Žilině v oboru sdělovací a zabezpečovací technika v dopravě a Bankovní institut – Vysoká škola. Pracoval na Federálním ministerstvu dopravy, na Ústředním ředitelství ČSD, na Generálním ředitelství ČD a na Ředitelství AŽD Praha. Historie železnic je jednou z oblastí jeho zájmu. Je členem Odborového sdružení železničářů (OSŽ) a v Evropském zájmovém sdružení železničářů FISAIC patří ke skupině literátů a výtvarníků. Ve volných chvílích také maluje. Od mládí se věnuje psaní a publikoval již stovky článků v různých periodikách. Napsal již celkem šestnáct knih o železnici a alternativní medicíně, která je jeho koníčkem.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM